БЕБ виявило на Львівщині підприємства, які незаконно намагалися отримати відшкодування ПДВ, - Козицький

20:44 6 жовтня 2022 р.

Фото до новини

Бюро економічної безпеки України проаналізувало заявки понад 4,5 тисяч підприємств на відшкодування податку на додану вартість. Фахівці БЕБ упередили незаконного відшкодування ПДВ на 1,3 мільярди гривень.

380 мільйонів гривень з цієї суми – це незаконні відшкодування у Львівській області. Це якраз ті підприємства, про сумнівність яких Львівська ОВА говорила раніше. 

Про це повідомив начальник ЛОВА Максим Козицький, пише Dailylviv.com.

За словами Максима Козицького, фахівці БЕБ оглянули юридичні адреси, офіси та складські приміщення компаній, заявки на відшкодування яких викликали сумніви. Встановили відсутність фінансово-господарської діяльності понад 50 підприємств, половина з них зареєстровані у Львівській області.

"Сьогодні у Львівській ОВА під керівництвом мого першого заступника Андрія Годика відбулась чергова зустріч щодо ситуації з відшкодуванням ПДВ та блокуванням податкових накладних суб’єктам господарювання Львівської області. Цього разу у зустрічі взяли участь представники ДПС у Львівській області та представники підприємств, яким через незрозумілі причини ще зі січня не відшкодовують або затягують відшкодування податку на додану вартість попри те, що усі перевірки вони пройшли. Тим часом деякі компанії зі сумнівною репутацією отримають відшкодування регулярно і за більш пізній період. 

Через недбальство або свідомі маніпуляції зі сторони Головного управління ДПС у Львівській області страждає соціально відповідальний бізнес, він не може нормально планувати свою роботу, розраховувати на те, що має отримати за законом, він змушений порушувати терміни виконання робіт і, як наслідок, сплачувати штрафи іноземним фінансовим донорам. Це впливає на загальну економічну ситуацію на Львівщині, адже у деяких підприємствах уже стоїть питання про можливість існування та збереження штату працівників",- зазначив Козицький.

Він наголосив, що позиція Львівської ОВА залишається незмінною: процедура відшкодування ПДВ має бути прозорою та зрозумілою. 

"Просимо Міністерство фінансів України та Кабінет Міністрів України звернути увагу на цю ситуацію",- підсумував Козицький.

Під час воєнного стану на Львівщині почали реєструватись юрособи з сумнівною історією, - ЛОВА

Козицький звинуватив податківців Львівщини у махінаціях і непрозорих схемах

Козицький подякував прокуратурі, поліції і СБУ за боротьбу зі схематозами ДПС

9 індустріальних парків Львівщини не платитимуть ПДВ, мито, податок на прибуток. Перелік

Податківців у Львові охороняє детективно-юридична фірма

У Львові податківців взяли на хабарі: тривають обшуки

На Львівщині представники 14 організацій розшукуватимуть майно Росії і її резидентів

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів