Податківців у Львові охороняє детективно-юридична фірма

10:14 9 липня 2021 р.

Фото до новини

Головне управління ДПС у Львівській області підписало договір із ПП «Детективно-юридична фірма «Ваш захист» на послуги із забезпечення громадського правопорядку та охорони за 5,8 млн грн.

Конкурентами на аукціоні із охоронних послуг були дві фірми. Крім переможця – лише ТОВ «Детективне агентство «Холмс». «Ваш захист» запропонувало дешевшу ціну й таким чином отримало перемогу. Різниця між двома пропозиціями була близько 7 тис. грн.

Про це повідомляють Наші гроші.Львів, пише Dailylviv. 

У підписаному договорі вказано, що детективна фірма до кінця 2021 року охоронятиме адмінбудинок головного управління податкової на Львівщині та структурних підрозділів податкових інспекцій.

Обидві «детективні» фірми до участі в аукціоні надали документи з однаковими дефектами друку (плямами), тобто користувались однаковою технікою.

"Ми готувалися до цього тендеру і робили купу документів, сканували це на своєму принтері», – розповіла бухгалтерка фірми «Ваш захист», яка відмовилася представитися.

А керівник фірми Микола Чмелик сказав, що не зможе прокоментувати, оскільки вперше про це чує. «Безумовно, що знаю (детективне агентство «Холмс» – ред), ми всі знаємо одне одного, хто працює у цій сфері», – лише сказав він.

На наші запитання про документи й тендер керівниця агентства-конкурента Анна Мокрицька, яка є дружиною колишнього начальника одного з підрозділів тернопільської поліції Василя Мокрицького, відповідала так: «Я не даю коментарів по телефону».

Детективно-юридична фірма «Ваш захист» вперше прийшла на тендер. Хоча вона й зареєстрована ще з 2014 року, але на Prozorro це був її перший переможний тендер і взагалі перша угода на сайті публічних закупівель. Замовник не вимагав документів, які б підтверджували аналогічний успішний досвід учасників в наданні охоронних послуг. Їх вони могли надати хіба добровільно.

ПП «Детективно-юридична фірма «Ваш захист» зареєстроване у Львові, а керує фірмою Микола Чмелик, який до того ж є дотичним до журналістської діяльності, оскільки керує Львівським обласним відділенням всеукраїнського об’єднання ІА «Журналісти проти корупції».

На початку цього року, Комісія з журналістської етики звернулася до правоохоронців зі скаргою, що ІА «Журналісти проти корупції» займається продажом журналістських посвідчень та зловживанням статусом журналіста.

Також Чмелик є керівником та одним із засновників Благодійного фонду «Добро-дій». Крім цього, у його власності є ТОВ «Агро лемберг груп», ТОВ «Формула права» та 29% у статутному капіталі ТОВ «Академія приватного розшуку «Сворд».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів