Козицький подякував прокуратурі, поліції і СБУ за боротьбу зі схематозами ДПС

22:36 23 серпня 2022 р.

Фото до новини

У Львівській області виявили конвертаційний центр.

Начальник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький написав у соціальній мережі про претензії на Львівщині до податківців, інформує Dailylviv.com: "Минулого місяця я підняв питання непрозорого механізму діяльності ДПС у Львівській області. Мова йшла про незрозуміле ухвалення рішень в ручному режимі щодо відшкодування тому чи іншому суб’єкту господарювання ПДВ.

На початку цього місяця зі ЗМІ я дізнався, що на зустрічі з членами громадської ради при ГУ ДПС Львівщини в.о. начальника Головного управління ДПС у Львівській області Андрій Щербак заявив, що цифри щодо відшкодування ПДВ фірмам не мали б цікавити адміністрацію, бо це не її компетенція. А компетенція правоохоронних органів.

Як з’ясувалось, такі цифри та факти у правоохоронних органів є. І вони стосуються незаконної діяльності підприємств, які були складовою конвертаційного центру у Львові.

Зокрема, Львівська обласна прокуратура встановила, що низка підприємств надавали послуги з мінімізації податкових зобов’язань та штучного формування податкового кредиту іншим суб’єктам господарювання, шляхом документального відображення фінансово-господарських операцій, без їхнього реального проведення.

В ході проведення обшуків виявили та вилучили чорнові записи та чорнову бухгалтерію, комп’ютерну техніку, 32 печатки підприємств, з ознаками фіктивності, які входили до складу групи, податкову документацію.

Крім того, директору підприємства, яке незаконно сформувало та завищило податковий кредит, внаслідок чого ухилилось від сплати до бюджету податків на суму понад 3,2 млн грн, сьогодні повідомили про підозру за ст. 212 КК України.

Дякую Львівській обласній прокуратурі, слідчим Поліція Львівської області та працівникам Управління СБ України у Львівській області за проведену роботу.

Ще раз підкреслюю – війна це не час для схематозів та махінацій. І недоторканих тут не має бути!"

Козицький звинуватив податківців Львівщини у махінаціях і непрозорих схемах

Газу на осінь-зиму Львівщині вистачить: є лише один ризик, - Козицький

Козицький підписав наказ про нерозголошення інформації під час воєнного стану

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів