У Львові податківців взяли на хабарі: тривають обшуки

22:01 8 жовтня 2020 р.

Фото до новини

Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Львові, викрили двох головних державних ревізорів-інспекторів ГУ ДПС у Львівській області під час одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

Про це інформує ДБР., пише DailyLviv.

За даними слідства, податківці одержали від підприємця 700 доларів США, які вимагали протягом 2020 року, за невжиття заходів щодо притягнення останнього до відповідальності за порушення порядку виробництва та реалізації підакцизних товарів і спиртовмісної продукції на території Львівської області.

8 жовтня 2020 року слідчі ДБР затримали посадовців під час одержання неправомірної вигоди в порядку ст. 208 КПК України. Також в одного із затриманих виявлено грошові кошти у сумі 51 795 гривень та 420 доларів США, у іншого - 37 700 гривень та 2 940 доларів США, походження яких з'ясовується.

Наразі проводяться обшуки за місцем проживання фігурантів та у приміщенні ГУ ДПС у Львівській області, також вирішується питання щодо повідомлення затриманим про підозру.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років з конфіскацією майна.  

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює Львівська обласна прокуратура, оперативний супровід - УСБУ України у Львівській області.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів