9 індустріальних парків Львівщини не платитимуть ПДВ, мито, податок на прибуток. Перелік

15:31 22 червня 2022 р.

Фото до новини

Верховна Рада України у другому читанні прийняла законопроєкти № 5688 та № 5689. Вони передбачають податкові та митні пільги для індустріальних парків.

Як пояснили у департаменті економічної політики Львівської ОВА, законопроєкти скасовують ПДВ при імпорті нового обладнання та звільнення резидентів індустріального парку від податку на прибуток на 10 років, пише Dailylviv.com.

Зокрема, йдеться про:

- звільнення від податку на прибуток на 10 років за умови реінвестування тієї частини прибутку, яка звільнена від оподаткування;

- звільнення від імпортного ПДВ та мита на обладнання для виробництва без права відчуження цього обладнання впродовж 5 років;

- право органів місцевого самоврядування надавати пільги по окремих місцевих податках (податок на нерухоме майно, плата за землю, земельний податок).

А також пропонується звільнити від оподаткування митом нове устаткування (обладнання) з переліком УКТ ЗЕД, що ввозяться учасниками індустріальних парків виключно для власного використання для здійснення ними діяльності у сферах переробної промисловості або науково-дослідної діяльності на території (в межах) індустріального парку.

«Ухвалені фіскальні стимули допоможуть залучити іноземні інвестиції та дозволять українським виробникам в умовах війни здійснити релокацію підприємств, відновити їх роботу та створити робочі місця для фахівців», - зазначив керівник департаменту Степан Куйбіда.

Нагадаємо, що на Львівщині зареєстровані 9 індустріальних парків, зокрема: Львівський індустріальний парк, Яворівський індустріальний парк, Кам‘янка-Бузький індустріальний парк, Новороздільський індустріальний парк, Індустріальний парк «СІГМА Парк Яричів», Індустріальний парк «Захід Ресурс», Індустріальний парк «Бізнес Прайм», Індустріальний парк «Спарроу Парк Львів», Індустріальний парк «Мостиський Сухий Порт».

На Львівщині планують збудувати індустріальний парк, аналогів якому в Україні немає

У Львові збудують три індустріальні парки

У Львові збудують індустріальний парк Рясне-2, за який судили міського голову Садового

У Львові у промзоні збудують виробничо-складський комплекс і залізничну колію: шукають орендаря

У мікрорайоні Рясне створять три тисячі робочих місць

Dragon Capital придбала проєкт індустріального парку Рясне-2: буде 140 тис кв м складів

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів