У мікрорайоні Рясне створять три тисячі робочих місць

16:22 14 вересня 2021 р.

Фото до новини

У Львовів тривають підготовчі роботи для будівництва індустріального парку в Рясному.

Як зазначив директор департаменту міської агломерації ЛМР Юрій Лукашевський, будівництво Індустріального парку у мікрорайоні Рясне цілком законне, а питання спірних земельних ділянок врегульовано кілька років тому між Львівською міською радою та тодішньою сільською радою Рясне-Руське. Зокрема, дві сторони уточнили свої межі, відтак до Рясне-Руське відійшло близько 200 га землі збоку від Індустріального парку, а землі Індустріального парку чітко показані в межах Львова. 

На сьогодні тривають підготовчі роботи для будівництва Індустріального парку. Про це повідомила пресслужба ЛМР, пише Dailylviv.com.

«Ще кілька років тому між Львівською міською радою та сільською радою Рясне-Руське виникло спірне питання щодо землі, де зараз Індустріальний парк. Рясне-Руське переконувало, що це їхні землі. Львівська міська рада показувала документи, що це землі Львова. І через певний період консенсусно дійшло до того, що Львів та Рясне-Руське уточнили межі. В рамках тих уточнень до Рясне-Руське відійшло близько 200 га землі збоку від Індустріального парку, а землі Індустріального парку чітко показані в межах Львова.

Найцікавіше, що сталося пізніше з тими 200 га. Бо суть зауважень мешканців, що вони отримали від колишньої сільської ради ухвалу про виділення землі на території заказника «Білогорща». Таких людей є 35, які комунікують між собою. Сільська рада Рясне-Руське роздала людям ділянки на території заказника, достеменно знаючи, що це заказник, адже були вже рішення обласної ради про створення заказника, і що з цими землями люди нічого не зможуть зробити. З іншої сторони, новоствореним 16 гаражно-будівельним кооперативам виділили безкоштовно, з комунальної власності в приватні руки, близько 60 га землі. Якби було бажання, то ці 60 га можна було б поділити між односельчанами.

У Рясне-Руське серед людей є образа, біль, бо їм пообіцяли землю, і колишня сільська рада фактично обманула. Бо дали на території заказника, а ця земля точно не може бути використана ні для будівництва, ні для садівництва, ні для інших речей, крім самого заказника.

Я запросив ініціативну групу в міську раду, щоб ми могли провести нараду, запросити архітекторів, земельників, юристів, щоб спільно подивитися, де є земельна ділянка, які документи на неї є. Обговорити кожен випадок окремо», - розповів Юрій Лукашевський.

Як додав керівник управління інвестицій та проектів ЛМР Роман Старецький, на сьогодні тривають підготовчі роботи для будівництва Індустріального парку в Рясне.

«Львівський індустріальний парк «Рясне-2», за своїм покликанням є локацією для залучення промислових інвестицій. Я знаю, керуюча компанія орієнтована на великі і відомі компанії, які, надіємося, найближчим часом будемо бачити у Львові. Компанія розпочала підготовку до втілення цього проєкту, ми зі свого боку, як міська рада, стараємось їм у тому максимально допомагати.

Успіх Індустріального парку, як одного з перших взагалі зареєстрованих в Україні, буде і успіхом Львівської міської територіальної громади», - зазначив Роман Старецький.

Також він додав, що з відкриттям Індустріального парку буде створено щонайменше 3 тис. нових робочих місць.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів