Індустріальний парк «Рясне-2» збудує у Львові філія голландської компанії

17:28 10 червня 2015 р.

Фото до новини


Фото: dyvys.info

Сьогодні в приміщенні міськради відбулось розкриття конкурсних пропозицій з вибору керуючої компанії індустріального парку «Рясне-2».

Прийом заявок тривав місяць. На відкритий конкурс надійшла одна пропозиція – від філії голландської компанії «CTP», зареєстрованої у Львові як «Сіті Парк Львів».

За словами начальника управління зовнішньоекономічних відносин та інвестицій ЛМР Ольги Сивак, це компанія високого європейського рівня, яка має значний досвід у реалізації таких проектів, а це й було однією з основних умов конкурсу. Ольга Сивак розповіла: «Ця компанія успішно реалізовує схожі проекти в цілому світі. Багато років вона працює не лише в Голландії, а й у країнах Східної Європи. Конкурс був абсолютно відкритий для усіх, однак, зважаючи на події в країні, подалась лише ця компанія. Було також зацікавлення української фірми з Харкова, але, на жаль, вона так і не подала своїх документів».

Конкурсна комісія розглядатиме пропозицію та вивчатиме подану документацію на відповідність вимогам до наступного вівторка, 16 червня. Тоді ж і приймуть остаточне рішення щодо вибору переможця.

«Сама ідея індустріальних парків полягає в тому, що велика спеціалізована компанія, яка має відповідний досвід, будує великий комплекс виробничих приміщень. Вона має контакти з іншими великими підприємствами і запрошує їх туди. Конфігурація яких виробничих приміщень там буде, вирішує сама керуюча компанія. Скажімо, «СТР» має базу контактів, яка охоплює понад 400 таких підприємств, серед яких Bosch, Siemens, LEGO та інші», – зазначає Ольга Сивак.

Львівський індустріальний парк будуватимуть в мікрорайоні «Рясне-2» на ділянці, розміром 24 га. За словами Ольги Сивак, там можна розмістити близько 20-30 підприємств, що принесе Львову кілька тисяч робочих місць.

Службовець відзначає, що хоч законодавство щодо індустріальних парків в Україні є, наразі жоден такий проект в її межах не є реалізованим, тож важливо, аби першим був саме Львів, який зможе дати поштовх іншим міст країни. Згідно з умовами конкурсу, компанія-переможець будуватиме індустріальний парк у Львові за власний кошт.

Місто ж забезпечить підведенням комунікацій до ділянки, на що в цьогорічному міському бюджеті виділено 10 млн. грн. Про це повідомили сьогодні, 10 червня, «Щоденному Львову», в прес-службі міської ради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів