У Львові збудують індустріальний парк Рясне-2, за який судили міського голову Садового

13:41 4 квітня 2021 р.

Фото до новини

Новобудову підтвердив міністр розвитку громад і територій України під час зустрічі з інвестиційною компанією "Dragon Capital", яка придбала земельну ділянку біля Львова площею 23,5 га.

У 2021 Уряд інвестує в розбудову інфраструктури 4 індустріальних парків майже 80 млн грн. Для порівняння, в період 2015-2020 років було інвестовано 8 млн грн. Про це повідомила пресслужба ЛОДА, пише Dailylviv.

«Маючи досвід в інвестиційній діяльності, добре розумію, в яких умовах сьогодні працюють українські компанії, інвестори, підприємці. Відповідно, розумію, яка і де потрібна підтримка, і вірю в можливість міцних партнерських відносин між бізнесом та владою», – наголосив міністр розвитку громад і територій Олексій Чернишов під час зустрічі з інвестиційною компанією "Dragon Capital".

На Київщині вже є індустріальний парк Е40, а на Львівщині будується парк «Рясне-2». Він розташований на земельній ділянці площею 23,5 га. На території передбачено розвиток шести складських і виробничих приміщень сумарною площею 140 тис. кв. м.

Компанія Dragon Capital придбала проєкт індустріального парку «Рясне-2», що розташований на земельній ділянці площею 23,5 га у Львові, у компанії CTP, одного з найбільших промислових девелоперів Європи. 

Згідно з концепцією, на території індустріального парку мають бути шість складських і виробничих приміщень площею 140 тис. кв. м. Проєкт розташований на трасі М10, у напрямку до кордону з Польщею, на відстані 60 км від КПП «Краковець».

«Це вже другий індустріальний парк у портфелі активів нерухомості Dragon Capital. Перший проєкт, індустріальний парк Е40, розташований на ділянці площею 49 га на Житомирській трасі, за 20 км від Києва», – говорив генеральний директор Dragon Capital Томаш Фіала.

Dragon Capital - одна з найбільших інвестгруп України в сфері інвестицій і фінансових послуг. Надає повний спектр інвестиційно-банківських і брокерських послуг, прямих інвестицій, управління активами інституційних, корпоративних і приватних клієнтів. Компанія заснована в 2000 році. Один з ключових напрямків - інвестиції в ринок нерухомості. Управління портфелем комерційної нерухомості здійснює керуюча компанія Dragon Capital Property Management. Станом на січень 2021 року за її управлінням перебувають 29 об'єктів комерційної нерухомості, включаючи 13 об'єктів офісної, шість об'єктів торгової нерухомості і 10 логістичних комплексів загальною площею 662 тис. кв. м.

Нагадаємо, що у 2019 році Вищий антикорупційний суд розглядав справу проти міського голови Львова Андрія Садового і в.о. директора департаменту містобудування Львівської міської ради Сергія Коровайника за зловживання міської влади під час продажу землі для індустріального парку. Після перемоги в суді Андрій Садовий зазначав, що блокування роботи великого інвестора тривало вже 3,5 року і через це країна недоотримала орієнтовно 150 мільйонів гривень податків, а мешканці — тисячі робочих місць із європейським рівнем заробітної плати. Відтоді минуло ще півтора роки. 

Індустріальні парки – це частина міста, яка виділена під промислове використання, а не для побутових або комерційних потреб. Промислові парки можуть містити заводи, порти, склади, логістичні центри або фабрики. Тут передбачене створення нових робочих місць, що сприятиме зниженню трудової міграції українців.

Господарський суд Львівської області став на бік Садового і Коровайника щодо землі у Рясному

Головні новини Львова: сьогодні ВАКС оголосить дату суду над Садовим

ВАКС розглядає апеляцію міського голови Львова, – трансляція

Сьогодні у ВАКС оберуть запобіжний захід міському голові Львова Андрію Садовому

У Брюховичах на місці артскладів мер Львова хоче спорудити найбільший у Європі парк розваг

Садовий хоче збудувати в Брюховичах парк розваг а-ля Europa Park в Німеччині

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів