Сьогодні у ВАКС оберуть запобіжний захід міському голові Львова Андрію Садовому

10:19 27 листопада 2019 р.

Фото до новини

Судовий розгляд відбудеться о 12:15 за адресою: вул. Хрещатик, 42а.

У середу, 27 листопада, слідчий суддя Вищого антикорупційного суду розгляне клопотання прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури про обрання запобіжного заходу міському голові Львова. Дії очільника міста кваліфіковано за ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 364 КК України. Судовий розгляд відбудеться о 12:15 за адресою: вул. Хрещатик, 42а. 

Згідно з частиною першою статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду. Про це ВАКС повідомив учора на своїй сторінці у Фейсбуці.  

Про дії ВАКС щодо Сергія Коровайника офіційних повідомлень поки що немає.

А у Львові сьогодні о 12:10 год біля входу до міської ратуші відбудеться молодіжно-студентська акція на підтримку міського голови Львова Андрія Садового в справі індустріального парку. Як зазначають організатори і пресслужба ЛМР, мета акції — привернути увагу до подій, що відбуваються навколо мера, і висловити солідарність із його діями та політикою в місті. «Це молодь та студенти, які вирішили підтримати мера Львова, ті люди, які знають про його багаторічну діяльність у місті, мали багато спільних проектів із ним і вірять у нього. Це більше якісна акція, аніж кількісна, — розповідає координатор акції — колишній студентський мер Львова (2017−2019) Олександр Николяк. — Ми переконані, що вручення підозри Андрію Садовому — це політична розправа над ним, і висловлюємо гостре незадоволення діями антикорупційної прокуратури».

До слова, окрім акції молоді, також цього дня Львівське відділення АМУ проведе виїзне засідання перед приміщенням суду в Києві на підтримку Андрія Садового. Чимало соратників міського голови висловили готовність взяти його на поруки. 

З огляду на сьогоднішній судовий розгляд актуальним є свіже роз'яснення судді ВАКС Ярослава Шкодіна про скарги і клопотання у справах про корупцію, що розглядають слідчі судді ВАКС.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів