Головні новини Львова: сьогодні ВАКС оголосить дату суду над Садовим

15:22 25 листопада 2019 р.

Фото до новини

Сьогодні до кінця дня пресслужба Вищого антикорупційного суду оприлюднить анонс про дату судового засідання у справі, яка стосується міського голови Львова Андрія Садового.

Про це "Щоденний Львів" щойно повідомили у пресслужбі ВАКС. Найімовірніше, уточнили у пресслужбі ВАКС, суд слухатиме справу вже цього тижня.

Нагадаємо, 21 листопада 2019 року прокурорами САП повідомлено про підозру посадових осіб Львівської міської ради, зловживання яких під час операцій із земельними ділянками, що розташовані на території Рясне-Руської сільської ради Львівської області, завдали збитків громадянам та державі на суму понад 93,5 млн гривень. 

Спеціалізована антикорупційна прокуратура клопотатиме у суді обрати для мера Львова Андрія Садового запобіжний захід у вигляді застави - 50 млн грн. 

Міський голова Львова Андрій Садовий упевнений у правоті своїх дій і публічно заявив про це. "В останні дні отримую багато дзвінків від міжнародних партнерів Львова. Наскільки можу – заспокоюю, пояснюю, що це напевно якесь непорозуміння, суд поставить крапку і одна з найбільших інвестиційних компаній Центральної та Східної Європи «СТР» таки збудує в нас індустріальний парк", - написав він, зокрема, у Фейсбуці.

За повідомленням радника міського голови Андрія Кіраля, другий посадовець, якому вручена підозра від САП у цій справі, - Сергій Коровайник, який тоді обіймав посаду керівника управління земельних ресурсів Львівської міської ради. З 8 жовтня 2019 на нього покладено виконання обов’язків директора департаменту містобудування Львівської міської ради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів