На сайті ВАКС немає справи щодо міського голови Львова Андрія Садового

13:36 23 листопада 2019 р.

Фото до новини

За законом, якщо в цій справі, наприклад, присутній хоча б один документ із забороною оприлюднення, її суть на сайті не буде відображена. Або ж є скарги на дії, рішення чи бездіяльність слідчого чи прокурора.

Два дні тому прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури вручили повідомлення про підозру міському голові Львова Андрію Садовому. За повідомленням САП, 21 листопада 2019 року прокурорами САП повідомлено про підозру посадових осіб Львівської міської ради, зловживання яких під час операцій із земельними ділянками, що розташовані на території Рясне-Руської сільської ради Львівської області, завдали збитків громадянам та державі на суму понад 93,5 млн гривень. У 2015 році до правоохоронних органів звернулись понад 60 громадян із заявами про незаконне відчуження належної їм землі. Під час розслідування цих фактів встановлено та підтверджено висновками експертів і спеціалістів, що дійсно понад 23,49 га земель були продані за договором купівлі-продажу посадовими особами Львівської міської ради в порушення вимог чинного законодавства без аукціону за заниженою вартістю, як землі промисловості.

Крім того, з’ясувалося, що продана земельна ділянка взагалі не належить територіальній громаді міста Львова, а фактично належить до земель Рясне-Руської сільської ради Львівської області, як земля сільськогосподарського призначення. Наразі посадовцям інкриміновано вчинення корупційного злочину, передбаченого ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 364 КК України, тобто організація зловживання та зловживання владою або службовим становищем, а саме умисне в інтересах третіх осіб використання службовою особою влади чи службового становища всупереч інтересам служби, за попередньою змовою групою осіб, що спричинило тяжкі наслідки охоронюваним законом правам, свободам та інтересам окремих громадян або державним чи громадським інтересам.

Одразу після вручення підозри, прокурорами САП вручено клопотання про обрання вказаним особам запобіжних заходів. Спеціалізована антикорупційна прокуратура клопотатиме у суді обрати для мера Львова Андрія Садового запобіжний захід у вигляді застави - 50 млн грн. Про це повідомила у коментарі Укрінформу прессекретарка ВАКС Ольга Постолюк.

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) може провести засідання у справі Андрія Садового, львівського мера, у понеділок, 25 листопада. Про такий прогноз РБК-Україна повідомили у ВАКС.

Станом на 23 листопада на сайті Вищого антикорупційного суду є інформація щодо призначених до розгляду 257 справ. Пошук за словом "Садовий" не дав результатів. Або ця справа ще не призначена до розгляду, або вона не відображена з певної причини. Бо на веб-сторінці суду сторони процесу та суть справи не відображаються у таких справах:
    про усиновлення;
    про розкриття банком інформації, яка містить банківську таємницю;
    про злочини проти статевої свободи та статевої недоторканності особи;
    де обвинувачений неповнолітній;
    де присутній хоча б один документ із забороною оприлюднення;
    де клопотання у порядку Кримінального процесуального кодексу України, які розглядає слідчий суддя;
    де скарги на дії, рішення чи бездіяльність слідчого, прокурора.

Що стосується позиції міського голови Львова Андрія Садового, то він впевнений у правоті своїх дій і публічно заявив про це. За повідомленням радника міського голови Андрія Кіраля, другий посадовець, якому вручена підозра від САП у цій справі, - Сергій Коровайник, який тоді обіймав посаду керівника управління земельних ресурсів Львівської міської ради. З 8 жовтня 2019 на нього покладено виконання обов’язків директора департаменту містобудування Львівської міської ради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів