У Брюховичах на місці артскладів мер Львова хоче спорудити найбільший у Європі парк розваг

12:41 2 квітня 2021 р.

Фото до новини

Сьогодні, 2 квітня, на засіданні виконавчого комітету прийняли рішення щодо розвитку території військової частини у смт. Брюховичі (колишній 731-й артилерійський склад озброєння і боєприпасів в/ч А3870 (військове містечко № 160).

Про це інформує пресслужба ЛМР, пише Dailylviv.

«Йдеться про велику територію, в межах якої розміщувався артилерійський склад. Насправді, на сьогодні там сформувалась достатньо унікальна територія та ситуація. Є дерева, є кар'єр цікавий, тому пропонується оголосити архітектурний конкурс на те, щоби сформувати візію щодо розвитку цієї території, враховуючи її близькість до міста Львова та до інших населених пунктів Львівської територіальної громади. Власне, на тій ділянці пропонується сформувати простори дозвілля для мешканців, для сімейного відпочинку, у тому числі елементи парку розваг, рекреацію, пов’язану із відпочинком на природі. А також спортивні функції, які потрібні для підняття статусу Львова як спортивної столиці», — зазначив головний архітектор Львова Антон Коломєйцев.

«Ми говоримо про локацію, де можна вибудувати один з найбільших у Східній Європі дитячий парк розваг. Також спортивні будівлі, які дадуть можливість Львову претендувати на проведення чемпіонатів світу, змагань, Олімпійських ігор, чемпіонатів Європи. Ця локація дуже важлива, але ми все це маємо зробити з врахуванням важливості збереження зелених насаджень, які там є. Щоб ми не спотворювали цей унікальний ландшафт, який є легенями для міста Львова. Сьогодні це є важлива територія для громади. Потрібно, щоб до цього конкурсу були залучені найкращі фахівці», — додав міський голова Львова Андрій Садовий.

Садовий хоче збудувати в Брюховичах парк розваг а-ля Europa Park в Німеччині

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів