На Львівщині представники 14 організацій розшукуватимуть майно Росії і її резидентів

21:00 8 квітня 2022 р.

Фото до новини

Сьогодні відбулось перше засідання міжвідомчої робочої групи, завданням якої є здійснення на території Львівської області заходів, спрямованих на виявлення об'єктів права власності країни агресора – Російської федерації та її резидентів.

Робочу групу створили наказом начальника Львівської обласної військової адміністрації Максима Козицького 5 квітня. Дещо пізніше її склад доповнили. Про це повідомила пресслужба ЛОВА, пише Dailylviv.com.

Так, сьогодні сюди входять представники від Бюро економічної безпеки, Львівської регіональної митниці, регіональної філії «Львівська залізниця» АТ «Українська Залізниця», Головного управління Нацполіції у Львівській області, Львівського обласного територіального центру комплектування та соцпідтримки, Західного міжрегіонального територіального управління АРМА з місцезнаходженням у Львові, Територіального управління Державного Бюро розслідувань, розташованого у Львові, Управління Служби безпеки України у Львівській області, Львівської обласної прокуратури, Управління стратегічних розслідувань у Львівській області Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції України, Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Львів), Управління патрульної поліції у Львівській області, Головного управління ДПС у Львівській області. Усі дотичні служби працюватимуть над виявленням і пошуком майна Росії та її резидентів.

Як зазначили під час засідання, частина учасників групи вже має певні напрацювання та прийняті рішення в цьому напрямку. «Будемо діяти виключно в межах чинного законодавства. Оскільки рішення про примусове вилучення приймає саме Рада національної безпеки і оборони України, яке вводиться в дію указом Президента України, наше спільне завдання виявити, забезпечити унеможливлення відчуження, вилучення, або вивезення майна за межі території України і скерувати відповідне подання в РНБО»,- зазначив перший заступник начальника Львівської обласної військової адміністрації Андрій Годик.

Наступне засідання обласної міжвідомчої робочої групи з виявлення майна росії та її резидентів запланували провести наступного тижня. Нагадаємо, що 3 березня Верховна Рада України дозволила націоналізувати російське майно в Україні. Так, на терміновому засіданні парламент ухвалив закон про примусове вилучення в Україні об'єктів, що належать Росії, російським компаніям і громадянам Росії. Рішення про конфіскацію ухвалюватиме РНБО.

Нещодавно YouControl показав зв'язок 17 тисяч українських компаній з окупантами.

На Львівщині створили робочу групу, яка шукатиме російське майно

Президент підписав закон про конфіскацію майна росії в Україні

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів