Торік на Львівщині торгували з Росією 94 суб'єкти підприємницької діяльності

13:52 23 лютого 2022 р.

Фото до новини

А більше 30 суб’єктів підприємницької діяльності припинили митне оформлення зовнішньоекономічних операцій з Російською Федерацією.

Починаючи з 2014 року Львівщина скоротила експорт до Російської Федерації на 73%. Зокрема, торік більше 30 суб’єктів підприємницької діяльності припинили митне оформлення зовнішньоекономічних операцій з Російською Федерацією. Про це повідомила пресслужба ЛОДА, пише Dailylviv.com.

Як інформують Львівська митниця ДФС та Головне управління статистики у Львівській області, торік митне оформлення експорту товарів підприємствами Львівської області в Росію здійснювали 52 суб’єкти підприємницької діяльності (СПД), а митне оформлення імпорту товарів підприємствами Львівської області з Росії – 42 СПД.

За 2021 рік понад 30 СПД припинили здійснювати митне оформлення зовнішньоекономічних операцій з Російською Федерацією.

«Починаючи з 2014 року експорт до країни-агресора Львівщина скоротила на 73%, а імпорт на 52%. Окрім цього, ми бачимо що з кожним роком все більше суб’єкти підприємницької діяльності Львівщини припиняють торговельну співпрацю з Росією. Починаючи з 2014 року вона зменшилась аж на 46%», - розповів керівник департаменту економічної політики Львівської ОДА Степан Куйбіда.

Загалом торік Львівська область здійснювала зовнішньоторговельні операції з партнерами зі 175 країн світу. Експорт товарів у Російську Федерацію становив 1% від загального обсягу, а імпорт 2,2%.  Тоді як до країн ЄС експорт товарів у 2021 році становив 25,8% від загального обсягу, а імпорт - 23,5%.

Програму економічного патріотизму почнуть зі зменшення ПДВ на бензин і дизель

На Львівщині найлегше влаштуватися на роботу водієм, швачкою і касиром: кому платять найбільше

Cанкції замість дипломатії: Вашингтон не розмовлятиме з Москвою, яка воює в Україні

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів