Російські власники Моршинської намагаються її продати, щоб врятувати від націоналізації

09:59 7 березня 2022 р.

Фото до новини

Структури Альфа-груп російських мільярдерів Михайла Фрідмана та Германа Хана через побоювання можливої націоналізації компанії IDS Borjomi хочуть віддати цей бізнес удові грузинського бізнесмена Бадрі Патаркацишвілі.

Про це повідомило поінформоване джерело в оточенні Фрідмана, інформує Укррудпром, пише Dailylviv.com.

“У Фрідмана із партнерами - 60% компанії. Вдова не має таких грошей. Одна з можливих схем: продаж з відтермінуванням платежу, щоб через пару років, коли все стабілізується, але вдова не розрахується, повернути акції назад.

Вартість загальна цього бізнесу Росії Україна і Грузія - 1,5 млрд дол. Така сума фігурувала, коли ще вели переговори з Nestle та іншими”, — зазначив він.

Вдова мільярдера Інна Гудавадзе - непублічна людина. У медіа вона фігурувала в новинах про поділ майна її чоловіка, за яке відбувалися судові позови. Відомо, що вона входила до різних списків найбагатших людей Великобританії зі статками близько 650 мільйонів доларів.

Довідка

Михайло Фрідман (нар. 21 квітня 1964, Львів, Українська РСР, СРСР) — російсько-ізраїльський бізнесмен єврейського походження. Співтворець, співвласник і голова наглядової ради директорів консорціуму «Альфа-груп» (також входить до наглядової ради директорів ряду дочірніх підприємств консорціуму, найвідомішими з яких є Альфа-банк/Альфа-банк Україна, Veon/Beeline/Kyivstar, X5 Retail Group та IDS Borjomi International/Моршинська/Миргородська) співвласник і голова ради директорів нафтової компанії «ТНК-ВР» (існувала у 2003—2013 роках), член бюро і правління Російського союзу промисловців і підприємців, член Російської національної спілки корпоративного управління і віцепрезидент Російського єврейського конгресу.

Фрідман лауреат низки престижних премій в галузі бізнесу і підприємництва, неодноразово мав провідні місця в російських і міжнародних рейтингах найефективніших менеджерів. За підсумками 2006 року посідав 6-е місце серед найбагатших росіян і 50-те — в рейтингу найбагатших людей світу журналу Forbes; в 2015 році статки Фрідмана Forbes оцінило вже в $14,6 млрд, що дозволило йому посісти 2-е місце в Росії та 68-е місце у світі.

За даними Міністерства фінансів США та західних журналістів, Фрідман, ймовірно, має тісні зв'язки з президентом Росії Владіміром Путіним, які розпочалися на початку його кар'єри у часи КДБ СРСР.

Має ізраїльське і російське громадянства.

Російських компаній, які котирувалися на світових біржах, більше не існує, - президент Варшавської біржі

Росія вже втратила понад 11 тисяч своїх загарбників української землі

Росія заховає у братських могилах своїх невідомих солдатів, які без жетонів пропадуть без вісти в Україні

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів