Російських компаній, які котирувалися на світових біржах, більше не існує, - президент Варшавської біржі

21:31 6 березня 2022 р.

Фото до новини

Президент Варшавської фондової біржі Марек Дєтль заявив, що виключення московської біржі з Федерації європейських фондових бірж призвело до обвалу фінансового ринку в Росії. Рішення європейських бірж також має символічний вимір як вираження підтримки України в боротьбі проти російської агресії.

В ефірі Польського радіо 24 Марек Дєтль наголосив, що російська фондова біржа практично припинила роботу. Вона була відрізана від надходження іноземних коштів, а влада Москви заборонила продаж російських акцій іноземцям, пише Dailylviv.com.

«Одним місцем, де торгуються найбільші компанії, є фондова біржа в Лондоні й частково в Нью-Йорку. Але там ці компанії втратили понад 90 відсотків своєї вартості, тому економічно їх більше не існує», - сказав Марек Дєтль.

Президент Варшавської фондової біржі пояснив, що в результаті санкцій міжнародні інвестори повністю втратили довіру до російських компаній, які котируються на світових біржах. Це призвело до значного зниження вартості активів російських олігархів. Їхні акції були знижені на 90 відсотків.

«Є надія, що цей економічний істеблішмент наполягатиме на тій чи іншій формі припинення цих воєнних дій. За два тижні війни з російських компаній випарувалося 572 мільярди доларів», - сказав Марек Дєтль.

Федерація європейських фондових бірж, яка виключила Московську фондову біржу в середу, об'єднує фондові біржі з країн Європейської економічної зони і Швейцарії, а також країн Центральної та Східної Європи, включаючи Польщу.

Російські власники Моршинської намагається її продати, щоб врятувати від націонализації

Польща не надасть винищувачі МіГ-29 Україні, - уряд РП

Президент затвердив делегацію юристів, яка поїде в Гаагу на суд Путіна

Пишіть у Гаагу про військові злочини російських окупантів проти цивільного населення: будь-якою мовою

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів