Загадка для львів’ян: що було раніше - Альфа Джаз Фест чи Андрій Садовий?

17:12 17 вересня 2020 р.

Фото до новини

У Львові заявили, що агенти російського впливу можуть бути набагато ближче, ніж ми собі уявляємо, а їхня риторика не завжди є прокремлівською, а навпаки – вельми шляхетною і патріотичною.


Відео: Львівський пресклуб

- Коли ми говоримо про російський бізнес у Львові, то я маю легке запитання до львів’ян: а що було раніше: Альфа Джаз Фест за кошти російського олігарха Фрідмана чи Андрій Садовий на посаді міського голови? Відповівши на нього, ви зрозумієте, що партнерство із Росією виглядає не завжди так, як ми собі уявляємо, – сказав Микола Іщук, представник Народного Руху України,  пише DailyLviv.

На засіданні «Як запобігти проникненню агентів російського впливу в місцеві ради Львівщини?» Микола Іщук зауважив, що саме Андрій Садовий, перебуваючи на посаді міського голови, започаткував це свято у Львові, зробивши традиційним.  

- Я люблю джаз, але я - проти фестивалів за російські гроші у нашому місті, – підкреслив він. – І я не впевнений, що мером Львова може бути людина, яка має таких бізнес-партнерів.

На думку Миколи Іщука, перед місцевими виборами склалася ситуація, коли до влади в будь-який спосіб намагається потрапити велика кількість колаборантів.

- Це сталося тому, що не була проведена повноцінна люстрація. Ми щось намагалися робити, змінювали закон, врешті назвали його законом про очищення влади. А насправді її потрібно було чистити від того чи іншого політичного середовища,  – вважає він.

Микола Іщук заявив, що його політична сила є однією з багатьох в Україні, яка пережила драматичні часи і зуміла очистити свої ряди. Тому на цих виборах РУХ готовий виступити своєрідним «фільтром» для небезпечних елементів, що намагаються потрапити до органів місцевого самоврядування.  
Крім того, він закликав патріотичні сили об’єднатися у цей нелегкий час, щоб не дати шанс проросійським агентам захопити владу на місцях.

- У партій є різні ідеології, своя мета і цілі, але можна сказати одним словом, на чому ця ідеологія має базуватися –  це патріотизм. Патріотичні сили повинні об’єднувати свої зусилля, зараз це важливо, як ніколи,  – наголосив Микола Іщук.

У Львові заявили, що Зеленський віддав Галичину і Донбас «під опіку» Ахметову (відео).

У Львові вміють протистояти медведчукам, але більшу загрозу становить московська церква, - політолог.

У Львові розповіли, як спецслужби тримають корупціонерів на гачку.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів