У Львові висадять 90 райських яблунь

10:58 2 жовтня 2021 р.

Фото до новини

До Дня захисників та захисниць у Львові планують створити парк пам’яті, висадивши близько 90 іменних дерев, присвячених загиблим у зоні АТО Героям. Символічно, дерева спільно із родинами Героїв висадять вздовж дороги, що з’єднує Меморіал пам’яті Героїв Небесної Сотні та Високий Замок.

Про це інформує пресслужба ЛМР, пише Dailylviv.com

«Це є спільною ініціативою депутатського конкурсу. На найближчу сесію буде винесено ухвалу про створення у Львові парку пам’яті. Авторами цієї ухвали будуть представники усіх депутатських фракцій.

Ця ідея у нас в місті народилась давніше. Було бажання родин мати місце в пам’ять про рідних, яке буде особливим та визначним. Маємо пропозицію такий парк пам’яті створити, фактично, в новій символічній локації для львів’ян, яка з’єднує Високий Замок і Меморіал пам’яті Героїв Небесної Сотні. Йдеться про нову територію поблизу школи, яка стане парком, присвяченим львів’янам, які загинули в зоні АТО. Висаджувати його ми плануємо напередодні Дня захисників та захисниць України спільно з родинами наших Героїв.

Ми плануємо висадити близько 90 дерев, що будуть присвячені львів'янам, які загинули в зоні АТО. Кожне дерево буде іменне. Ми хочемо, щоб це була зона і для львів'ян, і для туристів. Водночас, вона буде виконувати просвітницьку функцію і розповідатиме про наших Героїв. Зараз ми займаємось закупівлею цих дерев та вже почали проводити підготовку території до висадки», - зазначив директор департаменту «Адміністрація міського голови» Євген Бойко.

Локацію для створення парку пам’яті та висадки іменних дерев обрали спільно із родинами полеглих бійців.

«Ця акція є очікуваною. Ми насправді говоримо про неї вже певний період часу. Йдеться про бажання родини загиблих щодо висадки іменних дерев у пам’ять про загиблих членів сім’ї – синів, чоловіків, мешканців міста Львова.

Зараз якраз чудовий осінній період висадки дерев, тому ми користуємося і можливостями погодних умов, і тим, що ми нарешті знайшли місце, яке сподобалось родинам загиблих. Це місце знаходиться в серці Львова, яке з’єднує Меморіал пам’яті Героїв Небесної Сотні із Високим Замком. Це буде іменний парк, де родини зможуть посадити своє деревце, присвячене своїй рідній людині, з пам’ятною табличкою. Це дійсно вдало підібране місце, яке буде знаходитись в культурному історичному місці для Львова.

Ми надіємось, що дійсно родини загиблих зможуть частіше бувати там, доглядати за деревцями і проводити певний час біля іменних рослин», - розповіла керівниця Львівського центру надання послуг учасникам бойових дій Світлана Ткачук.

В управлінні екології та природних ресурсів зазначають, що для висадки підбирають саджанці квітучих дерев, переважно яблунь.

«Ми закуповуємо переважно декоративні яблуні, так звані «райські». Концепцією є райський куточок серед міста, з якого можна подивитись на гарні краєвиди і відпочити душею, знайти спокій і пам’ять. Ми хочемо, щоб цей парк був декоративний весною, коли все цвіте, тому ми висадимо там різні види яблунь та інших декоративних квітучих дерев, аби вони зацвітали одне за одним і могли на місяць-півтора довше квітнути. Також восени там будуть яблучка різного кольору. Туди прилітатимуть пташки.

У Львові узаконюють два парки, а два сквери - на черзі

Новий парк у Львові між вулицями Миколайчука і двох гетьманів: 2,6 га

Снопківський парк збільшили на 11 га – рішення Львівської облради

 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів