У Львові узаконюють два парки, а два сквери - на черзі

12:35 6 травня 2021 р.

Фото до новини

На засіданні комісії екології, природокористування та енергозбереження Львівської міської ради депутати розглянули і підтримали два проєкти ухвал, які стосуються збереження та використання рекреаційних об’єктів у м. Львові – парку «Горіховий гай» і парку на вул Роксоляни.

Ці ухвали депутати розглядатимуть на пленарному засіданні Львівської міської ради. Про це повідомив інформпортал ЛМР, пише Dailylviv

Екологічна комісія одноголосно погодила проєкт ухвали «Про затвердження ЛКП «Зелений Львів» проєкту землеустрою щодо відведення земельних ділянок і надання земельних ділянок для збереження та використання парку «Горіховий гай».

Представник департаменту архітектури і містобудування ЛМР Віталій Войтович повідомив: «Парк «Горіховий гай» складається із 3-х земельних ділянок орієнтовною загальною площею 36,6782 га. Ці ділянки вже сформовані і зареєстровані у Держгеокадастрі. Проєкт ухвали розглядався на пленарному засіданні ЛМР у 2020 році, однак не був проголосований, оскільки до нього були певні зауваження. Зараз його розглянула земельна комісія».

Голова комісії екології, природокористування та енергозбереження Володимир Лучишин зазначив: «Мешканці будинків і ОСББ тільки виграють від того, якщо парк «Горіховий гай» буде оформлений і отримає підприємство, яке буде його доглядати. Тим більше, що ми поставили собі за мету якомога більше попрацювати над створенням парків і скверів».

Депутати також підтримали проєкт ухвали «Про затвердження ЛКП «Зелений Львів» проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки та надання земельної ділянки для збереження та використання парку на вул. Роксоляни». Йдеться про парк площею 20,3 га, який був створений у 2017 році у Залізничному районі і обмежений вулицями Суботівською, Роксоляни, Машиністів та Олесницького.

Окрім того, на комісії розглянули низку інших  територій, які теж можуть стати у майбутньому рекреаційними зонами у нашому місті. Зокрема, Володимир Лучишин зазначив, що необхідно визначити межі скверу біля ветеринарного університету. З цими питанням до голови екологічної комісії звертаються львів’яни. Незабаром буде підготовлено проєкт ухвали про включення цієї території у перелік скверів.

Депутатка Львівської міської ради, секретар комісії екології, природокористування та енергозбереження Анастасія Окряк звернула увагу на необхідність збереження ще одного скверу на вул. Кн. Романа - це питання порушують у зверненнях до депутатки мешканці мікрорайону.

Пережиток радянщини: у Львові спростували міф про користь побілки дерев

Штучні квіти на цвинтарях: Львів відмовляється від шкідливої традиції (відео)

У Львівській ОТГ перевірили 37 водойм: найчистіші і найбрудніші

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів