Штучні квіти на цвинтарях: Львів відмовляється від шкідливої традиції (відео)

17:13 9 квітня 2021 р.

Фото до новини

Сьогодні Львівська мерія ініціювала онлайн-нараду з представниками усіх християнських конфесій міста. Питання, яке обговорювали, – екологічна ситуація в країні та місті, а також шкода, яку завдає довкіллю пластик. Актуальною ця тема стає саме зараз - напередодні Великодня, адже більшість містян понесуть на могили своїх померли пластикові вінки та квіти. За результатами зустрічі буде підготовлено звернення Ради церков до вірян, інформаційно-роз’яснювальні афіші, а також соціальну рекламу, для інформування про шкоду та альтернативу пластику, та формування екологічної свідомості у громади.


Про це інформує пресслужба ЛМР, пише Dailylviv.

«Питання екології, і в місті, і в нашій країні, стоїть досить жорстко, бо є багато моментів, які не вирішені законодавством, а також є багато моментів, через відсутність екологічної свідомості у громадськості.

Тому, в період входження і підготовки до Великодня ми вирішили звернутися до духовних наставників громади, аби частково вирішити екологічну проблематику міста. Адже однією з негативних традицій, яка склалася в пострадянський період, - є принесення на цвинтар пластикових квітів. А пластикові квіти, насправді, це не є вияв поваги до померлого - це є сміття, яке шкодить довкіллю. Пластикові відходи сотні років розкладаються на полігонах, а коли їх палять, то це дуже небезпечні викиди в атмосферу.

Їм є альтернатива – це посадити живі квіти, газонну траву, чи поставити свічку.

Тому хочемо, щоб люди переглянули свої звички і не несли на могилу сміття, а щиру молитву», - розповіла Ірина Оршак, радник міського голови Львова.

Під час обговорення усі були одностайні в тому, що важливо дбати за екологію, адже шкода довкіллю є порушенням Заповіді Божої. У підсумку було запропоновано кілька спільних рішень, які для вирішення питання з використанням пластику на цвинтарях.

«Результатом наради стало те, що ми прийняли кілька важливих рішень. Перше – буде підготовлено звернення нашої Ради єпископів до львів’ян на тему екології і захисту довкілля. Друге – будуть розроблені афіші з рекомендаціями для парафіян, про шкідливість пластику, та які є альтернативи у період вшанування своїх рідних. Ці афіші будуть розміщені на дошках оголошень біля храмів. І третє – соціальна реклама по місту.

Сподіваємося, що всі церкви відмовляться від пластику і використання його у своїй практиці, донесуть цю інформацію своїм вірянам, і в такий спосіб ми зможемо виконати одну із заповідей Євангелія – «Не вбий».

Тому, працюємо спільно з церквою в цьому напрямку. Приємно, що всі церкви солідарні у цьому питанні і готові спільно працювати, щоб цю проблему вирішити і дбати за наше довкілля», - наголосив Євген Бойко, директор департаменту «Адміністрація міського голови».

3 млн грн - на квіти: у Галицькому районі Львова почали з годинника

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів