3 млн грн - на квіти: у Галицькому районі Львова почали з годинника

19:09 9 квітня 2021 р.

Фото до новини

У Львові розпочали висаджування квітів. Як повідомили у Галицькій районній адміністрації, сьогодні підрядна організація ТОВ «Plantpol Україна» облаштувала першу квіткову композицію – квітковий годинник біля площі Митної. Тут висаджено віоли двох кольорів. З наступного тижня висадка квітів продовжиться.

Про це інформує пресслужба ЛМР, пише Dailylviv.

Сьогодні ми розпочали роботу з облаштування квіткових композицій і висадки квітів. Так, підрядна організація ТОВ «Plantpol Україна», на замовлення нашої адміністрації на квітковому годиннику висадила віоли, або як у народі їх називають - братчики.

За сприятливих погодних умов, з понеділка будемо висаджувати квіти на інших наших великих клумбах. Це біля пам’ятка Степану Бандері, Михайлу Грушевському, на пр. Свободи, біля статуї Діви Марії, біля церкви св. Юра та ін. Також ми облаштуємо підвісні квіткові композиції на пл. Ринок та на пр. Свободи», - розповів Віктор Дубиняк, начальник відділу комунального господарства Галицької РА.

За його словами, цього року на висадку і догляд за квітами для Галицької адміністрації виділено приблизно 3 млн грн.

Штучні квіти на цвинтарях: Львів відмовляється від шкідливої традиції (відео)

 

 

17:13 9 квітня 2021 р.

Сьогодні Львівська мерія ініціювала онлайн-нараду з представниками усіх християнських конфесій міста. Питання, яке обговорювали, – екологічна ситуація в країні та місті, а також шкода, яку завдає довкіллю пластик. Актуальною ця тема стає саме зараз - напередодні Великодня, адже більшість містян понесуть на могили своїх померли пластикові вінки та квіти. За результатами зустрічі буде підготовлено звернення Ради церков до вірян, інформаційно-роз’яснювальні афіші, а також соціальну рекламу, для інформування про шкоду та альтернативу пластику, та формування екологічної свідомості у громади.

Про це інформує пресслужба ЛМР,

«Питання екології, і в місті, і в нашій країні, стоїть досить жорстко, бо є багато моментів, які не вирішені законодавством, а також є багато моментів, через відсутність екологічної свідомості у громадськості.

Тому, в період входження і підготовки до Великодня ми вирішили звернутися до духовних наставників громади, аби частково вирішити екологічну проблематику міста. Адже однією з негативних традицій, яка склалася в пострадянський період, - є принесення на цвинтар пластикових квітів. А пластикові квіти, насправді, це не є вияв поваги до померлого - це є сміття, яке шкодить довкіллю. Пластикові відходи сотні років розкладаються на полігонах, а коли їх палять, то це дуже небезпечні викиди в атмосферу.

Їм є альтернатива – це посадити живі квіти, газонну траву, чи поставити свічку.

Тому хочемо, щоб люди переглянули свої звички і не несли на могилу сміття, а щиру молитву», - розповіла Ірина Оршак, радник міського голови Львова.

Під час обговорення усі були одностайні в тому, що важливо дбати за екологію, адже шкода довкіллю є порушенням Заповіді Божої. У підсумку було запропоновано кілька спільних рішень, які для вирішення питання з використанням пластику на цвинтарях.

«Результатом наради стало те, що ми прийняли кілька важливих рішень. Перше – буде підготовлено звернення нашої Ради єпископів до львів’ян на тему екології і захисту довкілля. Друге – будуть розроблені афіші з рекомендаціями для парафіян, про шкідливість пластику, та які є альтернативи у період вшанування своїх рідних. Ці афіші будуть розміщені на дошках оголошень біля храмів. І третє – соціальна реклама по місту.

Сподіваємося, що всі церкви відмовляться від пластику і використання його у своїй практиці, донесуть цю інформацію своїм вірянам, і в такий спосіб ми зможемо виконати одну із заповідей Євангелія – «Не вбий».

Тому, працюємо спільно з церквою в цьому напрямку. Приємно, що всі церкви солідарні у цьому питанні і готові спільно працювати, щоб цю проблему вирішити і дбати за наше довкілля», - наголосив Євген Бойко, директор департаменту «Адміністрація міського голови».


 


Відео:

dailylviv.com
 
 

 

 

 

До теми

 

15:45 9 квітня 2021 р. Самбірському району дадуть кілька мільйонів для захисту чотирьох сіл від повені

Протипаводкові об’єкти треба споруджувати швидко, оскільки у 2008, 2010, 2014 роках у селах Калинів, Кружики, Ралівка, Задністря було затоплено 359 садиб, 1898 га сільськогосподарських угідь,

Рубрика: Природа

18:55 5 квітня 2021 р. У Львівській ОТГ перевірили 37 водойм: найчистіші і найбрудніші

Працівники хімічної лабораторії КП «Адміністративно-технічне управління» у першому кварталі 2021 року здійснили обстеження, відбір проб та аналіз водних об’єктів Львівської міської територіальної громади. Відповідно до результатів, серед найчистіших – річка Млинівка у Гряді та водойми у Дублянах і Волі-Гомулецькій.

Рубрика: Природа

15:27 2 квітня 2021 р. У Львові з 62-х кандидатів у міські садівники обрали 9

Із 62 кандидатів вдалось обрати 9 фахівців, яким пропонують роботу та професійну практику щодо покращення догляду за вуличним озелененням та парками Львова. Львів’яни блокують забудову в парку «Знесіння»

Рубрика: Природа

 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів