Самбірському району дадуть кілька мільйонів для захисту чотирьох сіл від повені

15:45 9 квітня 2021 р.

Фото до новини

Протипаводкові об’єкти треба споруджувати швидко, оскільки у 2008, 2010, 2014 роках у селах Калинів, Кружики, Ралівка, Задністря було затоплено 359 садиб, 1898 га сільськогосподарських угідь,

Сьогодні відбулося позачергове засідання басейнової ради Дністра, яке проходило у форматі онлайн-відеоконференції.

Про це повідомила пресслужба ЛОДА, пише Dailylviv

Погоджено перелік пропозицій Басейнового управління водних ресурсів річок Західного Бугу та Сяну за державним інвестиційним проєктом «Захист із забезпечення комплексного протипаводкового захисту від шкідливої дії вод сільських населених пунктів та сільськогосподарських угідь у Львівській області» на 2021 рік.

Фінансування цих заходів здійснюватиметься з державного бюджету у сумі 5 млн гривень. Зокрема, близько 4,5 млн гривень державних коштів цього року скерують на захист с.Калинів, с.Кружики та с.Ралівка Самбірського району від затоплення паводковими водами р.Дністер.

Погоджені об’єкти потребують першочергового будівництва, оскільки під час паводків 2008, 2010, 2014 років в с.Калинів, с.Кружики, с.Ралівка, с.Задністря було затоплено 359 садиб, 1898 га сільськогосподарських угідь, підтоплено залізні дороги Львівської залізниці та затоплено автомобільні дороги, що завдало значних матеріальних збитків місцевому населенню та народно-господарському комплексу.

На Львівщині депутати хочуть забрати майже 90 млн гр з доріг і лісу для лікувальних закладів

У тергромадах Львівщини критично бракує коштів на зарплату і комунальні послуги

Міськрада на Львівщині купує сімейний мінівен, щоб возити комісію з питань захисту прав дитини

Найдорожча земля: у Жидачівському районі віддали в оренду 25 га за 155 тис грн

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів