Найдорожча земля: у Жидачівському районі віддали в оренду 25 га за 155 тис грн

10:59 8 квітня 2021 р.

Фото до новини

На земельному аукціоні з продажу права оренди земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності (за межами населених пунктів), організованому Головним управлінням Держгеокадастру у Львівській області, що відбувся на початку квітня цього року, продано право оренди на 5 земельних ділянок загальною площею 123 гектари.

Про це інформує Урядовий портал, пише Dailylviv.

Розмір річної плати за користування ділянками, визначений за результатами торгів, становить 0,99 млн гривень (що у 9,5 раза перевищило стартову ціну продажу), який орендарі сплачуватимуть щорічно до бюджетів місцевих рад Львівщини.

Найдорожче (у відсотках до нормативної грошової оцінки) було продано право оренди земельної ділянки сільськогосподарського призначення державної власності (за межами населеного пункту), площею 24,6 га, розташованої на території Соколівської сільської ради Жидачівського району Львівської області. Розмір річної плати за користування ділянкою перевищив стартову ціну продажу права оренди у 23 рази та становить більше 155 тис. гривень (176 % від нормативної грошової оцінки), яку орендар сплачуватиме щорічно до бюджету місцевої ради.

Загалом, за результатами земельних аукціонів, які були організовані Головним управлінням Держгеокадастру у Львівській області та відбулися у 2021 році, було продано право оренди на 58 земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності (за межами населених пунктів) для ведення товарного сільськогосподарського виробництва та для ведення фермерського господарства загальною площею понад 1 тис. гектарів. Розмір річної плати за користування ділянками становить 4,55 млн грн , який орендарі сплачуватимуть щорічно до бюджетів місцевих рад Львівщини.

Довідково

Земельні торги проводяться відповідно до глави 21 Земельного кодексу України «Продаж земельних ділянок або прав на них на конкурентних засадах».

Інформація про лоти з зазначенням місця розташування земельних ділянок, їхніх площ і кадастрових номерів, а також стартового розміру річної орендної плати розміщена на сайті Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру в розділі «Земельні аукціони».

Тисяча гривень за один гектар сільгоспземлі: стартова ціна на Львівщині

Ринок землі буде активним аж у 2022 році, а не з 1 липня 2021-го

У Львові проаналізують, куди і за скільки пішла земля на нічних сесіях населених пунктів, які приєднали до міста

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів