Снопківський парк збільшили на 11 га – рішення Львівської облради

10:46 14 липня 2021 р.

Фото до новини

Учора, 13 липня, на сесії Львівської обласної ради депутати прийняла рішення про розширення Снопківського парку на понад 11 га, площа парку тепер становитиме 47,1853 га.

Про це інформує пресслужба ЛОДА, пише Dailylviv

Як зазначив Руслан Гречаник, директор департаменту екології та природних ресурсів Львівської облдержадміністрації, збільшення зелених зон позитивно впливає на збереження середовища проживання природного біорізноманіття, можливості відпочинку населення і на покращення стану міських агломерацій в цілому.

«Маю сподівання, що найближчим часом Львівська обласна рада також прийме рішення і про створення ще одного парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва місцевого значення «Кульпарків» у Львові», - додав Руслан Гречаник.

Ініціювала процес впорядкування території парку, зміну його меж та площі, Львівська міська рада за підтримки Львівської облдержадміністрації та Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України. Обґрунтування доцільності зміни меж (розширення) природоохоронного об’єкту підготували в Інституті екології Карпат України.

Зазначимо, що парк-пам’ятка садово-паркового мистецтва місцевого значення «Снопківський» створений згідно з рішенням Львівської обласної ради у 1984 році.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів