У Львові триває конференція «Перспективи розвитку озброєння і військової техніки Сухопутних військ»

16:05 15 травня 2015 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Міністерства оборони України

Академія імені гетьмана Петра Сагайдачного зібрала майже 250 представників військово-промислового комплексу, провідних військових та цивільних науково-дослідних установ, навчальних закладів України, а також волонтерських організацій.

У львівській Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного розпочалася міжнародна науково-практична конференція «Перспективи розвитку озброєння та військової техніки Сухопутних військ». У заході, якій вже восьмий раз відбувається на базі видового військового вишу, беруть участь майже 250 представників військово-промислового комплексу, провідних військових та цивільних науково-дослідних установ, навчальних закладів України, а також волонтерських організацій.

У роботі конференції взяла участь й делегація Вищої офіцерської школи сухопутних військ імені генерала Тадеуша  Костюшка з Республіки Польща, яку очолив заступник ректора польського військового вишу з навчальної та дослідницької роботи полковник Марек Кульчицький. Учасники науково-практичної конференції упродовж двох днів обговорюватимуть результати наукових досліджень з питань озброєння та військової техніки Сухопутних військ, обміняються досвідом наукової і науково-технічної діяльності, обговорять рекомендації щодо негайних напрямків вирішення проблемних питань.

З цією метою для обговорення подано близько 400 тез та доповідей від майже півсотні установ та організацій, основні з яких розглядаються на пленарному засіданні, решта – під час роботи секцій за визначеними напрямками. До окремих секцій увійшли такі напрямки діяльності як перспективи розвитку озброєння і військової техніки механізованих і танкових військ; розробка та модернізація озброєння та військової техніки сил спеціальних операцій, частин і підрозділів аеромобільних військ та розвідки; перспективи розвитку ракетно-артилерійського озброєння; актуальні проблеми розвитку систем управління військами; перспективи розвитку озброєння і військової техніки спеціальних військ; підготовка військ: сучасний стан та перспективи. Також військові науковці розглянуть низку актуальних питань на тему історичного аспекту військово-технічної політики держави.

У вступному слові начальник Академії сухопутних військ доктор історичних наук, професор, генерал-лейтенант Павло Ткачук, звертаючись до присутніх, зазначив: «Наша конференція проходить в умовах надзвичайно складної воєнно-політичної обстановки. Збройні Сили України понад рік перебувають в епіцентрі подій, що характеризують кардинальні зміни світового порядку та європейського повоєнного устрою. Ситуація на сході України дала чітко зрозуміти, що гарантувати незалежність та цілісність нашої державі може лише боєздатне, добре навчене, оснащене сучасною зброєю військо. Цілком логічно, що величезна відповідальність щодо покращення бойових властивостей озброєння та військової техніки покладається на військову науку».

Павло Ткачук також наголосив: «Я глибоко переконаний, що ми зможемо знайти дієві наукові, організаційні та технологічні механізми впровадження рішень Президента України – Верховного Головнокомандувача Збройних Сил України щодо подальшої розбудови Сухопутних військ як основного компоненту Збройних Сил України».

Представники військово-промислового комплексу та провідних науково-дослідних установ також облаштували виставку сучасних зразків озброєння та військової техніки, обладнання та устаткування військового призначення, військової уніформи тощо. Зокрема, свою продукцію представляють львів’яни з Державного підприємства Львівський державний завод «Лорта», Приватного акціонерного товариства «Авікос», Державного підприємства «Львівський бронетанковий завод», Державного підприємства «Оризон-Навігація» зі Сміли, Черкаської області, та багато інших.

У фойє клубу та на плацу Академії учасникам демонструють можливості деяких зразків озброєння та військової техніки. Так, «родзинкою» виставки стали покази української повнопривідної бойової броньованої машини «Дозор-Б», яку виготовляють у Львові, а також демонстраційні польоти безпілотних літальних апаратів.

Представницький міжнародний науковий захід відвідав голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка. Він ознайомився з новітніми та перспективними зразками озброєння і військової техніки.

У ході роботи учасники заходу оглянули навчально-матеріальну базу Академії сухопутних військ, а також ознайомилися з особливостями практичного вишколу сучасного курсанта. Про це повідомили сьогодні, 15 травня, в прес-службі Міністерства оборони України.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів