Між парком і цвинтарем у Львові побудують готель з апартаментами квартирного типу

14:23 27 вересня 2024 р.

Фото до новини

У Львові на вулиці Єрошенка, 22 хочуть звести готель з апартаментами квартирного типу.

Про це сьогодні розповів головний архітектор Львова Антон Коломєйцев під час засідання виконавчого комітету Львівської міської ради, пише DailyLviv.com.

За даними департаменту архітектури та просторового розвитку Львівської міськради, звести готель планує ТЗОВ «Прем’єр Хоум-Львів» на ділянці, де були розташовані технічні приміщення «Львівгазифікації». Нині тут є залишки технічних будівель.  

Тут накладається багато обмежень. Частину ділянки обмежують регламенти через ландшафтні об’єкти – парк «Кортумова гора» та цвинтар. Проте є частина ділянки, на якій можлива забудова.

Цей об’єкт виносили на архітектурно-містобудівну раду, де він отримав схвалення. Початково були наміри будівництва вищої поверховості. Але відкоригований проєкт має 4 поверхи.  Перший – це заклади громадського харчування та різного роду громадські приміщення. Також є дворівневий підземний паркінг. Загалом об’єкт достатньо раціональної архітектури, над яким працювали дніпровські архітектори», – розповів Антон Коломєйцев.  

Читайте також: У Львові з котельні зроблять готель

Також забудовник надав гарантійний лист про наміри профінансувати роботи з покращення інфраструктури на вул. Єрошенка та у прилеглих парках.

"Важливо зважити на цінність цієї території в історичному аспекті, щоб верифікувати всі можливі елементи спадщини, які охоплює дана територія. Аби це рішення вступало в дію згідно з чинним законодавством і здорового глузду і не викликало дискусій», – зауважив Андрій Москаленко, перший заступник міського голови Львова.

Читайте також: На Львівщині найдорожче продали готель

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів