У львівському ресторані відгуляли весілля під російську попсу з Вєркою Сердючкою (відео)

17:28 23 жовтня 2022 р.

Фото до новини

У ресторані французької кухні Kilinski вчора гучно відгуляли весілля, де для гостей виступала Вєрка Сердючка (сценічний псевдонім Андрія Данилка).

Це стало відомо ВЗ зі сторіс гостей, які постили відповідне відео в Інстаграм, пише Dailylviv.com.

Вєрка Сердючка зі своїм гуртом виконувала свої російськомовні хіти. Зокрема, «Он би подошел, я би отвернулась, он би пріставал ко мне, я б ушла»

Танцювальна група та сама Сердючка були на сцені у вишиванках. Раніше танцпідтримка Вєрки Сердючка була одягнута у червоні піонерські краватки та пілотки.

Нагадаємо, що з 2018 році у Львові та області діє рішення Львівської обласної ради про заборону російськомовного культурного продукту. На початку січня цього року депутати обласної ради у складі громадських діячів відвідували нічні заклади Львова, щоб перевірити, чи не розважають гостей російськомовними піснями.

 Голова депутатської комісії з питань культури, інформаційної політики та промоції Львівської обласної ради Святослав Шеремета шокований інформацією про невідповідний репертуар на львівському весіллі. «Шокований, що це відбувається у Львові, - каже депутат. - У Львові діє рішення обласної ради, яке забороняє використання російськомовного культурного продукту. Це рішення обов’язкове до виконання. Комісія проводила роз’яснювальні рейди по ресторанах, клубах, закладах харчування».

Святослав Шеремета сказав, що на найближчому засіданні спеціальної комісії обласної ради розглянуть порушення у цьому ресторані. Буде звернення від депутатів у Національну поліцію, щоб скласти акт про порушення. Штраф визначить суд.

«Будемо розглядати це на комісії, - наголошує пан Шеремета. - Мені здавалося, що на восьмому місяці війни такі речі у Львові мали би бути неможливими. Насамперед має бути свідомість суб'єкта підприємництва, щоб такі речі не відбувалися, тим більше під час війни».

Ресторан Kilinski має скандальну історію. Він розташований в колишній історичній пам'ятці у Стрийському парку, яку знищили під час реконструкції під цей заклад харчування.

Згідно з відкритими даними You Control, серед власників ресторану є депутат Львівської міської ради Олексій Різник - адвокат і юрист бізнесмена Григорія Козловського

Голова Львівської ОДА закликав запровадити мораторій на російськомовний продукт

Заборонити співати російською на вулицях Львова за прикладом Тернополя й Івано-Франківська, - петиція

На Львівщині у громадському транспорті заборонена російська попса: пасажири поскаржаться на 112

У Львові нацькували на російські товари 46-х мишей (відео)

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів