Заборонити співати російською на вулицях Львова за прикладом Тернополя й Івано-Франківська, - петиція

12:23 12 червня 2022 р.

Фото до новини

На платформі електронної демократії зареєстрована петиція про заборону будь-якого російськомовного продукту на вулицях Львова.

"Львів - це культурна столиця України, йдеться у петиції Марії Голуб, пише Dailylviv.com. - А про яку культуру може йти мова, якщо вуличним музикантам дозволено популяризувати творчість ворога?

Пропоную перейняти досвід Тернополя та Івано-Франківська й ухвалити рішення про заборону вуличним музикантам виконувати пісні російською мовою. Адже, як писала вище, - це популяризація музики ворога. А в теперішній час краще ознайомитись з нашою українською творчістю, яка є значно багатшою. Це буде актуально як для львів‘ян, так і для гостей міста. До того ж, це допоможе уникнути конфлікту щодо мовного питання.

Також було б чудово, якби промоутери не вживали російську мову, коли рекламують свої товари. Навіщо, якщо українці розуміють державну? Створюється враження наче ця реклама для росіян".

Електронна петиція Марії Голуб зареєстрована 10 червня ц.р. і зібрала поки що лише 2 підписи з 500, необхідних для того, щоб її розглянули депутати Львівської міськради. До закінчення збору підписів є 58 днів.

Прикметно, що ніхто з патріотичних депутатів ЛМР не виступив з такою ініціативою раніше. У Львові на четвертому місяці війни "рускій мір" намагаються стерти лише з табличок у назвах вулиць, що асоціюються з ним.

Нагадаємо, що для вуличних музикантів у Львові визначено три ареали для виступів у центральній частині міста: перший – це площа Ринок лише біля криниць-фонтанів (інструментальна музика без духових та ударних і звукопідсилювачів); другий – прилеглі до пл. Ринок вулиці Підвальна, Винниченка, Валова, Гонти, Театральна й проспект Свободи (інструментальна музика без ударних інструментів, але з підсилювачем голосу й одного інструмента); третій – за межами території першого і другого ареалів (всі види інструментів з врахуванням норм рівня шуму, який не має перевищувати 70 дБ).

На Львівщині у громадському транспорті заборонена російська попса: пасажири поскаржаться на 112

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів