На Львівщині готуються прийняти 100 тисяч нових переселенців: де поселять

14:52 6 вересня 2022 р.

Фото до новини

Львівщина готується до можливого збільшення кількості вимушених переселенців. Наразі готують в області додаткових 50 тисяч місць. У зимовий період, за попередніми підрахунками, може прибути близько 100 тисяч осіб.

Про це повідомив начальник Львівської ОВА Максим Козицькийпише Dailylviv.com.

Він зазначив, що на Львівщині тривають ремонтні роботи у гуртожитках закладів профтехосвіти. Також Львівська ОВА облаштовує додаткові місця у геріатричних пансіонатах, психоневрологічних диспансерах та інших закладах, придатних для тривалого проживання.

«Ці місця можуть і не знадобитися, все залежить від подій на фронті, але Львівщина має бути готовою. Зважаючи на ситуацію, сподіваємось, що Польща і надалі сприятиме нам із гуманітарною допомогою». – Зазначив начальник Львівської ОВА під час онлайн-зустрічі з очільницею Підкарпатського воєводства Евою Леніарт Він також подякував за все, що Польща уже зробила для Львівщини та України загалом. 

Під час розмови зупинилися і на тому, як зменшити черги з української сторони на пунктах пропуску. Максим Козицький запропонував розглянути можливість організації митного та прикордонного контролю на майбутньому ПП «Нижанковичі – Мальховичі» – для порожніх вантажівок та цистерн, які прямують до ЄС (лише на виїзд з України). Пані воєвода зазначила, що обговорить цю пропозицію з Прем’єр-Міністром Польщі.

Переселенці живуть у школах: на Львівщині бракує житла для ВПО

Міністр освіти повідомив, скільки дітей ВПО зараховано до львівських шкіл і садочків

Благодійний фонд пропонує будувати 4-6-поверхові будинки на Львівщині на готовій інфраструктурі

Львівщина запропонувала уряду 1200 квартир, які можна викупити для переселенців

Садовий уже дає землю під будівництво житла для біженців

Мерія Львова хоче будувати швидкі котеджні містечка за німецькими і турецькими технологіями

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів