Зловживання з гуманітарною допомогою на Львівщині: хто під підозрою

10:01 7 червня 2022 р.

Фото до новини

За фактом неправомірних дій з використанням гуманітарної допомоги зареєстровано 23 кримінальні провадження.

Про це повідомив відділ інформаційної політики Львівської обласної прокуратури, пише Dailylviv.com.

"Від початку повномасштабного вторгнення російської федерації, в Україну надходять тисячі тон гуманітарної допомоги з усього світу. На жаль, поряд із доброчесними волонтерськими організаціями, які роблять усе для нашої перемоги, є й ті, хто збагачується на гуманітарній допомозі чи благодійних пожертвах", - йдеться у повідомленні.  

За фактом неправомірних дій з використанням гуманітарної допомоги зареєстровано 23 кримінальні провадження. За п’ятьма з них фігурантам повідомлено про підозру у вчиненні злочину. Серед підозрюваних є експосадовець ЛОДА, в.о. мера одного з міст Львівщини, а також мешканці Львівської області, Львова і Києва.  Стосовно однієї особи справу вже скеровано до суду.

Якщо Вам відомі факти незаконного використання гуманітарної допомоги, повідомляйте про це на гарячу лінію Львівської обласної прокуратури (032) 235-83-80.

Нагадуємо, що у квітні 2022 року набули чинності зміни до Кримінального кодексу України, якими встановлена кримінальна відповідальність за незаконне використання з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги, благодійних пожертв або безоплатної допомоги.

У час воєнного стану санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 7 років з конфіскацією майна і з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

На Львівщині викрили схему розкрадання військової амуніції на мільйони гривень (відео)

Суд обрав запобіжний захід Роману Матису і Євгену Шпитку, яких підозрюють у розкраданні гуманітарки

У Львові вкрали бронежилети на півмільйона гривень (відео)

В Епіцентрах продають крадені бронежилети. ЛОК звернувся в Генпрокуратуру та СБУ

Епіцентр покарав компанію, яка постачала крадені бронежилети

Продаж в Епіцентрі бронежилетів з гуманітарки у Венето назвали прикрою помилкою

У Львівській області спецслужба виявила та блокувала протиправний механізм незаконного продажу захисного спорядження, яке завезли як гумдопомогу. Зловмисники ввозили бронежилети нібито для потреб армії, а згодом продавали їх для власного збагачення. Про це повідомило УСБУ у Львівській області (відео).

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів