Продаж в Епіцентрі бронежилетів з гуманітарки у Венето назвали прикрою помилкою

18:17 21 травня 2022 р.

Фото до новини

Плутане пояснення одного з керівників не вказало на винуватця.

В Епіцентрах продають крадені бронежилети. ЛОК звернувся в Генпрокуратуру та СБУ

Епіцентр покарав компанію, яка постачала крадені бронежилети

На сторінці у фейсбуці компанії Венето/Veneto була викладена офіційна позиція засновників підприємства щодо скандалу з продажем в магазинах Епіцентр бронежилетів з гуманітарної допомоги, пише Dailylviv.com.

"Декілька днів тому, в ЗМІ та в соціальних мережах розповсюджується інформація про продаж в мережі торгівельних центрів «Епіцентр» жилетів, поставлених ТОВ «Група Венето», які нібито є гуманітарною допомогою. 

За ініціативою засновників ТОВ «Група Венето» за вказаним фактом розпочало внутрішнє розслідування. 

Окрім того, з метою встановлення істини, службові особи ТОВ «Група Венето» співпрацюють з правоохоронними органами. Про результати розслідувань, буде повідомлено публічно.

Ми віримо в те, що наші працівники не можуть бути причетні до продажу гуманітарної допомоги.

Група Венето цілодобово працює на зміцнення обороноздатності держави. 

У разі підтвердження негативної інформації яка поширюється в ЗМІ, всі винні будуть притягнуті до відповідальності".

Такий допис з'явився 18 травня. 

А 21 травня опублікував свої заплутані виправдання в.о. директора ТОВ «Група Венето»:

"Останніх 3 місяці я є в.о. директора ТОВ «Група Венето». Ми є найбільшим підприємством з пошиття текстилю в Черкаській області. Тому ми плідно співпрацюємо з Черкаською ОВА, забезпечуємо їх текстильною групою товарів.  На підставі безоплатних договорів ми зберігали для Черкаської ОВА гуманітарну допомогу – чохли для бронежилетів. Як ми зараз вже розуміємо, виробником цих чохлів була ГО «ЛЬВІВСЬКИЙ ОБОРОННИЙ КЛАСТЕР». 

Ці чохли у кількості 1000 штук були передані Черкаській ОВА в якості гуманітарної допомоги. У зв’язку з відсутністю місця для їх зберігання, вони були передані на наш склад на зберігання.  Надалі, всі вони у кількості 1000 штук були повернуті Черкаській ОВА. І як ми зараз розуміємо, тут, певно, виникла технічна помилка та плутанина. 

Із цієї 1000 штук, що зберігала Черкаська ОВА, якусь кількість вони забрали виробництва ТОВ «Група Венето», а чохли виробництва ГО «ЛЬВІВСЬКИЙ ОБОРОННИЙ КЛАСТЕР» залишились у нас на складі. В подальшому на виконання контракту з ТОВ «Епіцентр К», жилети у кількості до 200 штук були укомплектовані пластинами та відвантажені. Повірте, це не ЗРАДА, не розкладання гуманітарної допомоги, це просто людський фактор. Прикра помилка. 

Жилети індивідуального захисту нашого виробництва та виробництва ГО «ЛЬВІВСЬКИЙ ОБОРОННИЙ КЛАСТЕР» є аналогічними за функціональним призначенням і є подібними візуально. 

Найголовніше, що Черкаська ОВА отримала всю тисячу жилетів. Це просто помилка, людський фактор. Аналогічна тому, що клієнт кав’ярні замовив еспрессо, а принесли йому капучіно. Повірте, працювали дійсно 24/7, на підприємство за товарами приїздили різні люди: і військові, і правоохоронці, і державні службовці, і волонтери. 

У наших цехах та на складах був хаос. Хаос не тому, що безлад, а хаос тому, що всі старалися якнайбільше зробити чогось корисного під час війни. Щоб реально наші Герої на фронтах були захищені, одягнуті та в теплі.  Ми працювали тоді, коли більшість підприємств сиділи в підвалах, а їхні керівники і працівники порозбігались. Єдине, що ми хотіли – зберегти якомога більше життів наших громадян.

Авжеж, ми дочекаємось результатів розслідування правоохоронних органів. Ми найбільше з усіх в цьому зацікавлені, оскільки СБУ та ряд ЗМІ звинувачують мене, підприємство, теперішніх засновників та первинного засновника ТОВ «Група Венето» в продажі гуманітарної допомоги. Те, що зараз роздувається в ЗМІ, що вартість чохлів сягає 12 млн. грн. є повною нісенітницею, оскільки собівартість 200 чохлів складає від 100 до 200 тис. грн. залежно від виробника.

Окрім того, я дійсно вживаю заходів з метою улагодження вказаної ситуації з ГО «ЛЬВІВСЬКИЙ ОБОРОННИЙ КЛАСТЕР», оскільки відчуваю свою моральну відповідальність. Готові співпрацювати з усіма з метою встановлення істини. 

Ніякої ЗРАДИ не відбулося, ніхто нічого не вкрав, нікому ніякої шкоди не заподіяно, напевно, просто вийшла помилка при відвантаженні чохлів Черкаській ОВА. 

Єдині, кому заподіяно шкоду -  це репутація Групи компаній Венето, Епіцентр, та їх засновників. Я не вважаю винним ні себе, ні своїх співробітників, ні працівників ОВА. Якщо я винен, то готовий нести відповідальність. Але всі прекрасно розуміють - і правоохоронці, і Львівський оборонний кластер, і працівники ОВА, і наші партнери, що це просто прикра помилка, переплутали. Прошу всіх ЗМІ перестати шукати ЗРАДУ там де її не має.  

З повагою, в.о директора ТОВ "Група Венето" О.Жученко".

Нагадаємо, що ГО "Львівський оборонний кластер" – об'єднання волонтерів і підприємств оборонного сектора, в тому числі Харківського заводу засобів індивідуального захисту. Визначений Міністерством оборони України основним координатором волонтерського руху, спрямованого на організацію виготовлення бронежилетiв. Бронежилети не підлягають продажу. Відділ логістики ЛОК безкоштовно передає всі бронежилети до військових частин ЗСУ.

Шахрай зі Львівщини привласнював кошти за військову амуніцію, якої не мав

Військової амуніції на мільйони гривень: у Львові повідомили подробиці затримання мародерів гуманітарної допомоги

Голова міста на Львівщині продав волонтерам автобус, подарований з Фінляндії

Відомим львівським волонтерам передали у гуманітарці новий брендовий одяг: 22 коробки

На Львівщині митники зупинили фуру з гранатами, які завозили як гуманітарну допомогу

На Львівській митниці конфіскували сотні автомобілів, які ввозили під прикриттям гуманітарної допомоги

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів