Військової амуніції на мільйони гривень: у Львові повідомили подробиці затримання мародерів гуманітарної допомоги

11:37 6 травня 2022 р.

Фото до новини

На Львівщині спецслужба блокувала протиправний механізм незаконного використання гуманітарної допомоги. Також виявлено, що організатори-мародери вводили в оману керівників однієї з громадських організацій і привласнювали благодійні пожертви, які призначались для ЗСУ.

Про це повідомляє СБУ у Львівській області, пише Dailylviv.com.

За оперативними даними стало відомо, що схему організували двоє мешканців регіону. Один з них - президент інвестиційної компанії, а інший є головним редактором інформаційного видання. Військове спорядження та іншу гумдопомогу, що призначалась для потреб армії та військових формувань України, вони продавали за чималі гроші.

Учора ЗМІ повідомили прізвища цих людей - це колишній керівник управління інвестиційної політики Львівської ОДА Роман Матис і головний редактор видання Mind.UA Євген Шпитко.Як зазначають в СБУ, під час санкціонованих слідчих дій встановлено, що зловмисники не лише торгували амуніцією, а й привласнювали пожертви благодійників, які надходили, нібито, на рахунки громадської організації як  допомога для ЗСУ.

Далі через банківські відділення та термінали вони виводили кошти з цих рахунків для власного збагачення.

Ділків затримано «на гарячому» згідно статті 208 КПК України під час продажу партії військового спорядження на суму 550 тисяч гривень.

Також під час обшуків було виявлено склад з великою кількістю військової амуніції на мільйони гривень. На даний час перевіряється якість товарів та під контролем СБУ готується для передачі нашим захисникам.

Вирішується питання щодо повідомлення зловмисниками про підозру за ч.3 ст.201-2 України (незаконне використання з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги, благодійних пожертв або безоплатної допомоги) та обрання міри запобіжного заходу.

Триває слідство  для встановлення усіх осіб, причетних до протиправної діяльності.

Викриття злочинної схеми  проводили оперативники СБУ спільно зі слідчими Національної поліції за процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури.

Голова міста на Львівщині продав волонтерам автобус, подарований з Фінляндії

Відомим львівським волонтерам передали у гуманітарці новий брендовий одяг: 22 коробки

На Львівщині митники зупинили фуру з гранатами, які завозили як гуманітарну допомогу

На Львівській митниці конфіскували сотні автомобілів, які ввозили під прикриттям гуманітарної допомоги

На Львівщині потрібні водії вантажного транспорту для поїздок Україною і за кордоном

 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів