Відомим львівським волонтерам передали у гуманітарці новий брендовий одяг: 22 коробки

22:10 25 березня 2022 р.

Фото до новини

24 березня, близько 18.15, в пункті пропуску «Краківець - Корчова» львівські митники зупинили спробу ввезення в Україну великої партії нового одягу під виглядом гуманітарної допомоги.

Про це повідомила Львівська митниця, пише Dailylviv.com. Під час перевірки вантажівки співробітники управління протидії митним правопорушенням і відділу внутрішньої безпеки Львівської митниці спільно з мобільною групою ТУ ДБР у м. Львові виявили в багажному відділенні коробки з новими речами -  жіночими сумками, взуттям, одягом, засобами особистої гігієни.

У поданій до митного оформлення декларації товар був задекларований як гуманітарна допомога. Одержувачем вантажу значилась одна з відомих громадських організацій Львівщини.

Працівники ВВБ Львівської митниці передали матеріали справи до ДБР. Товар буде передано на потреби переселенців чи тих, хто найбільше потребує допомоги.  

Львівська митниця нагадала, що згідно зі змінами до Постанови Кабінету Міністрів України від 20.03.2022 № 174, на період воєнного стану, пропуск через митний кордон України гуманітарної допомоги від донорів (у значенні Закону України “Про гуманітарну допомогу”) здійснюється за місцем перетину митного кордону України. Відтак, особа, що перевозить відповідний товар, заповнює декларацію (за формою, згідно з додатком), без застосування заходів нетарифного регулювання зовнішньоекономічної діяльності.

За повідомленням телеграм-каналу Таємниці Ратуші, відомою громадською організацією Львівщиниє виявилася ГО «Народна самооборона Львівщини». За інформацією її керівника, депутата Львівської міської ради від "Варти" Валерія Веремчука, у гуманітарному вантажі, який затримали митники, були нові речі, передані компанією Scotch & Soda (Amsterdam), що підтверджують відповідні документи (22 коробки нового одягу, 2 коробки засобів особистої гігієни, 1 коробка спагеті).

Раніше цей канал повідомив, що одержав від підписників інформацію про те, що контрабандисти намагалися завезти в Україну новий європейський одяг під виглядом гуманітарної допомо

Буцімто 23.03.2022 до м/п "Рава-Руська" в зону митного контролю заїхав мікроавтобус під керуванням громадянина України, який подав декларацію для проходження митного контролю, де було зазначено перелік товарів, а саме: продукти харчування, дитяче харчування, одяг, медикаменти, засоби гігієни та інші. Вказаний вантаж було визначено як гуманітарна допомога, отримувачем якої є ГО «Народна самооборона Львівщини». Під час проведення огляду із залученням працівників правоохоронних органів виявлено три десятки коробок з новими жіночими куртками, светрами та джинсами від європейських виробників. 

Чи йде у цих повідомленнях мова про один і той вантаж, що помилково проходив митний догляд на двох різних пунтках пропуску, чи про два окремих вантажі, невідомо. 

Яку гуманітарну допомогу привезли в Україну понад 3000 транспортних засобів

На Львівщині митники зупинили фуру з гранатами, які завозили як гуманітарну допомогу

На Львівській митниці конфіскували сотні автомобілів, які ввозили під прикриттям гуманітарної допомоги

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів