В Епіцентрах продають крадені бронежилети. ЛОК звернувся в Генпрокуратуру та СБУ

21:27 17 травня 2022 р.

Фото до новини

У мережі торговельних центрів «Епіцентр» продають бронежилети, які Львівський оборонний кластер безкоштовно надсилає на фронт.

Про це повідомив голова правління Львівського оборонного кластеру Максим Плєхов, пише Dailylviv.com.

"У той час, коли ЛОК - Львівський оборонний кластер разом з донаторами, які матеріально допомагають проекту, докладає усіх зусиль, аби безкоштовно передати якнайбільше бронежилетів на фронт, хтось набиває власні кишені. 

Нещодавно отримали повідомлення одразу від кількох волонтерів, що у мережі торговельних центрів «Епіцентр» продають бронежилети, які схожі на наші", - написав Максим Плєхов.

За його словами, на початку повномасштабного вторгнення росії Міністерство оборони України визначило ЛОК основним координатором волонтерського руху з виробництва бронежилетів. Лабораторія ЛОКу проводить випробування бронеплит на відповідність ДСТУ, експерти надають консультаційну підтримку волонтерам. 

Максим Плєхов розповів, що спочатку він і його колеги не були певними, що це саме їхня продукція, бо ЛОК виклав у публічний доступ лекала своїх плитоносок.

Але унікальна внутрішня система ідентифікації, яку використовує ЛОК при виробництві бронежилетів, дозволила визначити: чохли цих бронежилетів - їхнього виробництва. 

"Яким чином продукція, що її ЛОК безкоштовно передає українській армії та службам, опинилася на полицях магазинів? - запитує Максим Плєхов.

ЛОК вирішив шукати відповідь за допомогою Служби безпеки України. 

"Надали компетентним органам дані щодо всіх контрагентів, провели звірку відвантажень, записів камер та обліку транспортних засобів і відповідальних осіб, які приїздили для отримання нашої продукції", - розповідає Максим Плєхов.

Колектив Львівського оборонного кластеру вважає продаж його плитоносок не просто шахрайством.

"Під час війни будь-яка торгівля гуманітарною допомогою, особливо призначеною для захисту наших військових, є актом Державної Зради! Просимо Генеральну прокурорку України Ірину Венедіктову, Голову Служби безпеки України Івана Баканова провести розслідування та покарати винних", - з таким проханням ЛОК звернувся до правоохоронних структур.

Максим Плєхов пояснив принципову позицію Львівського оборонного кластеру, який об'єднав волонтерів та підприємства оборонного сектора: "Ми не беремо жодних коштів за бронежилети! І не продаємо їх! Для здійснення статутної діяльності ми приймаємо лише благодійні внески. Бронежилети виготовляються за гроші донаторів і передаються до сил логістики Міноборони, органів державної влади та місцевого самоврядування, напряму у військові частини або через організації, які звертаються до ЛОК і організовують логістику". 

За словами Плєхова, станом на сьогодні безкоштовно передано понад 30 000 бронежилетів. 

Епіцентр вигадав свою схему для роботи у локдаун

Військової амуніції на мільйони гривень: у Львові повідомили подробиці затримання мародерів гуманітарної допомоги

У Львові відкриють головний офіс благодійного американського фонду «Допоможи Героям з України»

У Львові виготовили бронежилети: 500 уже повезли на Схід

Начальник ЛОВА оприлюднив перелік найнеобхіднішого для військовиків: 22 найменування

Мер Львова звернувся до українців за кордоном: терміново потрібна допомога захисникам України

У Львові сплели величезну маскувальну сітку для літака: інші волонтерські проєкти

На Львівщині за підроблені пластини для бронежилетів шахрай сяде у в'язницю

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів