У Львові сплели величезну маскувальну сітку для літака: інші волонтерські проєкти

13:05 12 квітня 2022 р.

Фото до новини

Львівський обласний молодіжний центр організував три гуманітарні штаби, які працюють у тісній координації між собою. Для допомоги ЗСУ зібрали понад пів мільйона гривень.

Про це повідомив т.в.о. директора  вищезгаданої установи Іван Сапса, пише Dailylviv.com

“Перший  штаб працює на базі молодіжного центру, де команда з близько 30 волонтерів працює над сортуванням гуманітарної допомоги, прийому вантажу з-за кордону тощо. Ми вже відправили  у зону бойових дій – північні, східні та південні регіони України більше 170 тонн гуманітарного вантажу. Прийняли вантаж з  Америки і у дорозі кораблем прямує ще один вантаж. Прийняли допомогу з Польщі, Італії, Німеччини, Іспанії.

Наша команда на базі центру формує забезпечення військових амуніцією, спорядженням, збирає фінансові ресурси. Більше за місяць зібрали пів мільйона гривень і витратили на закупівлю машини для бійців полку “Азов”, дрону та іншої військової амуніції. За адресою Винниченка, 18 ми і надалі приймаємо гуманітарний вантаж, тож кожен може долучитись. Окрім того, можна надсилати кошти на картку, реквізити доступні на сторінці Львівського молодіжного центру у Фейсбуці”, - зазначив Іван Сапса.   

Останнім часом  активно відправляють допомогу у Бучу, Гостомель, Ірпінь, Чернігівську, Херсонську. Харківську, Донецьку та Луганську  області.

Іван Сапса зазначив, що минулого року запрацював мобільний молодіжний центр Львівщини. Його місія була навчати молодь, їдучи по районах області.

"У цей непростий час  мобільний центр проїхав вже більше 5 тисяч кілометрів  Львівщиною, Житомирщиною, перевозячи гуманітарні вантажі та доставляючи до людей, які цього потребують", - додав  т.в.о. директора Львівського молодіжного центу. 

Другий штаб працює на базі Порохової вежі.  За останній місяць більше, ніж 500 молодих людей, які є львів’янами чи внутрішньо переміщеними плели маскувальні  сітки для бійців, сплели одну величезну сітку для літака. 

"Надалі цю роботу продовжують і хто хоче теж долучитись – приходьте у штаб з 10 до 18 год та допомагайте нашим воїнам. На сьогодні є гостра потреба у  маскувальній тканині темно-зеленого, чорного, жовтого кольорів", - зазначив Іван Сапса. 

Третій штаб теж працює на базі молодіжного центру, його  запустили у координації з Офісом президента України та іншими міністерствами.  Це "CпівДія хаб", і, важливо, що головний офіс саме у Львові.

"Минулого тижня розпочали роботу. "СпівДія хаб" працює лише з цивільними, забезпечує людей як внутрішньо переміщених, так і тих, хто тут потребує допомоги.  За номером 15-45 можна дізнатись детальніше про роботу цього хабу і повідомити яку допомогу потребуєте. Якщо є охочі стати вантажниками, то звертайтесь до нашої команди і ми залучимо вас у цей процес", - додав Іван Сапса. 

Окрім того,  він повідомив, що спільно з командою Франкового університету запустили інформаційний тил – це переклад актуальних новин, які надсилають у засоби масової інформації  та організації, що працюють за кордоном.  Усі охочі перекладачі можуть допомагати та долучатись до роботи. 

Найбільше потрібні гречка, борошно, олія та ліки: заклик волонтерів у Львові

Мер Львова звернувся до українців за кордоном: терміново потрібна допомога захисникам України

Укрзалізниця безкоштовно доставляє гуманітарні вантажі до оточених українських міст: 0 800 503 222

Львівщина є гуманітарним кордором в Європу, - голова ЛОВА

Мерія Львова визначила організацію для збору коштів на потреби армії та ВПО

У Львівській області формують резерв продуктів тривалого зберігання

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів