На Львівщині терміново потрібні складські приміщення та вантажні автомобілі для гуманітарної допомоги

11:49 28 лютого 2022 р.

Фото до новини

Лише з вечора 27 лютого у Львівську область прибуло понад 50 вантажівок з гуманітарною допомогою.

Про це повідомили пресслужби ЛОВА та Львівської облради, пише Dailylviv.com.

«Ми очікуємо на велику кількість гуманітарних вантажів. Тож потребуємо складських приміщень на усій території області, а також  додаткових вантажних автомобілів», -  звернувся під час брифінгу 28 лютого до підприємців Львівщини начальник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький. На сьогодні зосереджено 35 TIRів, які готові перевозити вантажі.

За його словами, також необхідна додаткова техніка та медикаменти для надання допомоги силам територіальної оборони та для допомоги вимушено переміщеним особам, які прибувають до Львова та області.

За інформацією з обласної військової адміністрації, з вечора 27 лютого у Львівську область прибуло понад 50 вантажівок з гуманітарною допомогою. 

За добу через кордони з території Львівщини до Європейського Союзу перейшло 54 тис. громадян. Загальна кількість за 4 дні понад 150 тисяч людей. "Ми намагаємось розвантажити кордони: 5 додаткових поїздів йде в сторону Польщі з вокзалу. Там само добираються поїзди, які йдуть на Закарпаття, а вже звідти люди їдуть в Словаччину.

Ситуація на кордонах - складна, 25-30 кілометрові черги. На кожному з пішохідних пунктів пропуску 1,5-2 тисячі людей. Можна сказати, що їх стало у два рази менше, але все рівно це дуже велика кількість. Максимальна кількість піших переходів відкриті там, де їх ніколи не було", - сказав Максим Козицький.

За вчора було розставлено більше ніж 50 біотуалетів, 15 пунктів обігріву.

На сьогодні близько 8 тис. переміщених осіб розселено у комунальних та державних закладах Львівщини, понад 30 тис. осіб поселилися у приватному секторі.

Мешканців Львівщини, які мають у власності порожні приміщення, придатні для складів гуманітарної допомоги та вантажні автомобілі для перевезення речей, просять зголошуватися до Департаменту економічної політики Львівської обласної військової адміністрації.

Пишіть у приватні повідомлення на сторінку Департамень економічної політики ЛОДА https://www.facebook.com/deploda .

Українці перетинають кордон зі своїми тваринами: як реагують поляки

У ПП Рава-Руська для жінок та дітей організовано додатковий транспорт для перетину кордону

Мобільний пункт обігріву у Львові поблизу вокзалу

Прикордонна служба Польщі повідомила, скільки біженців уже прийняла сусідня держава

На кордоні з ЄС цілодобово запрацювали ще два пункти пропуску

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів