У Львівській міськраді відмовилися створювати молодіжній центр

17:10 11 березня 2019 р.

Фото до новини


Фото: city-adm.lviv.ua

Депутати Львівської міської ради не підтримали в понеділок, 11 березня, на сесії не ухвалу «Про створення комунальної установи «Львівський міський молодіжний центр «МолоДвіж Центр. Львів».

Про це повідомили в прес-службі Львівської міськради, де також розповіли: «Це мав би бути вільний простір, де молодь змогла б безкоштовно, цікаво й змістовно провести час, а також і отримати повний спектр допомоги для подальшої своєї реалізації в суспільстві. За ухвалу проголосувало всього 26 депутатів».
«Ця ухвала мала бути невід’ємною частиною виконання Плану дій з реалізації ініціативи ЮНІСЕФ «Громада, дружня до дітей та молоді», яку затвердила сесія Львівської міської ради. Виконання цього плану є умовою для отримання для міста  міжнародного статусу «Громада, дружня до дітей та молоді», – поінформували також у ЛМР.

Заступник міського голови з питань розвитку Андрій Москаленко розповів: «Цей центр –можливість залучати і поширювати практики молодіжної політики, які необхідні у нашому місті. Завдання такого центу – інтеграція зі всіма профільними управліннями, які є в міській раді: управління молоді та спорту з профільними управліннями, управлінням культури, з низкою громадських організацій. Ми передбачаємо, що інституція мала би функціонувати на вулиці Стефаника і мати майже 300 квадратних метрів».

«Центр має стати локацією для громадських організацій, для молодіжних ініціатив, для просто активної молоді, адже сьогодні у нашому місті мешкає понад 150 тис. студентів, тобто це величезний драйв для нас. Більшість міст України мають схожі молодіжні центри, тому для нас важливо зробити такий крок до інституціалізації», – зазначив також Андрій Москаленко.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів