На Дрогобиччині через неякісну воду в 7 разів збільшилася динаміка інфекційних захворювань

23:52 20 липня 2022 р.

Фото до новини

Голови громад Дрогобиччини мають перевірити якість водопостачання на своїх територіях, Таким є рішення районної комісії ТЕБ та НС.

Про це Dailylviv.com повідомили у Дрогобицькій райдержадміністрації.

Районна комісія ТЕБ і НС прийняла рішення щодо необхідності забезпечення керівниками територіальних громад Дрогобицького району комісійних перевірок щодо дотримання санітарного законодавства підприємствам централізованого водопостачання. Йдеться про КП «Дрогобичводоканал», ТОВ «Трускавецьводоканал», КП «Володар».  Також перевірці підлягають об’єкти нецентралізованого водопостачання, тобто громадські колодязі, каптажі, кювети тощо,  які розміщені на території відповідної громади.

Це пов’язано із зростанням кількості хворих на інфекційні захворювання.

Засідання районної комісії ТЕБ та НС відбулось у середу, 20 травня, під головуванням першого заступника начальника Дрогобицької районної військової адміністрації Романа Шлярпа.

Як повідомили у Дрогобицькому районному відділі Державної установи «Львівський обласний центр контролю  та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України», на Дрогобиччині динаміка інфекційних захворювань збільшилась у 7 разів. Лише цього року зареєстровано 158 випадків захворюваності, в той час як за аналогічний період минулого року 61.

"Найбільш ймовірним фактором інфікування при ротавірусній інфекції може бути водопровідна вода. Фахівцями Центру регулярно проводиться моніторинг питної води, яку постачають в крани мешканців регіону ТОВ «Трускавецький водоканал» та КП «Дрогобичводоканал».

За результатами моніторингових досліджень, водопровідна вода ТВО «Трускавецький водоканал» неодноразово не відповідала нормативним вимогам за санітарно-гігієнічними та санітарно-мікробіологічними показниками.

Станом на сьогодні безпека питної води не є стабільною. Якість питної води у сільській місцевості та з окремих об’єктів нецентралізованого постачання також не відповідає вимогам щодо споживання, враховуючи завищену кількість нітратів",- йдеться в повідомленні.

До складу комісій з перевірки якості питної води мають бути залучені представники Дрогобицького районного управління Головного управління Держпродспоживслужби, Дрогобицького  районного відділу ДУ «Львівський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» та Дрогобицької районної  військової адміністрації. Відтак мають бути проведені відповідні лабораторні  дослідження.

У Львові половина джерел з "питною водою" забруднена кишковою паличкою

Львів’яни отримують безпечну воду, – ЛМР

Лаборанти запевнили, що якість питної води у Львові відповідає стандартам (+відео)

В Україні ризиковано пити воду з водогону, а де - безпечно

Дослідники якості питної води у Львові не виявили відхилень від вимог законодавства

Назвали райони Львівщини, де найбільше бракує йоду у воді

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів