Комісія з питань ТЕБ і НС відтермінувала впровадження червоної зони на Львівщині: причини

18:58 9 лютого 2022 р.

Фото до новини

Обласна комісія з питань ТЕБ і НС вирішила відтермінувати впровадження червоної зони на Львівщині, оскільки навантаження у стаціонарах медичних закладів під контролем, а кількість госпіталізацій не зростає стрімко.

У середу, 9 лютого, під час засідання комісії з питань охорони здоров'я та материнства Львівської обласної ради депутати заслухали інформацію директора департаменту охорони здоров'я обласної державної адміністрації Ореста Чемериса. Про це повідомила пресслужба Львівської облради, пише Dailylviv.com

Він поінформував, що на Львівщині одночасно циркулюють два штами коронавірусу: «дельта» та «омікрон». Обласна комісія з питань ТЕБ і НС вирішила відтермінувати впровадження червоної зони на Львівщині, оскільки навантаження у стаціонарах медичних закладів під контролем. Кількість госпіталізацій не зростає стрімко.

Керівник департаменту також наголосив на важливості дотримання карантинних обмежень, запроваджених в області від початку року.

«Кількість  дітей у стаціонарах потрохи зменшується, в середньому 140-150. Але загалом рівень госпіталізації ще високий. – зазначив Орест Чемерис. - Діти перебувають у лікарнях від 1 до 5 днів. Це пов'язано в основному зі стійкими високими температурами у хворих».

Бустерну дозу на Львівщині отримали понад 24 тис. мешканців. За добу продовжують вакцинувати 4-5 тис. громадян. Лікарі рекомендують вводити бустерну дозу тим, у кого від останнього щеплення минуло 3-6 місяців.

«Заразність омікрону прирівнюють до вітрянки. Настільки швидко поширюється цей штам коронавірусу»,- повідомила керівниця Львівського обласного лабораторного центру МОЗ України Наталія Іванченко-Тімко. - Люди хворіють двічі, а то й тричі, але перебіг захворювання різний".

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів