В Україні ризиковано пити воду з водогону, а де - безпечно

12:22 13 червня 2021 р.

Фото до новини

Якісна вода тече з крана у 15 країнах Європи.

В Україні проведуть фундаментальний аудит стану питної води, щоб громадяни знали реальну ситуацію у цій сфері. Українці переважно отримують питну воду з річок, близько 20% йде з підземних прісних вод. Через застарілі системи і технології очищення, зношені трубопроводи – пити воду з-під крану в Україні не рекомендують. 

Про світову ситуацію з якістю централізованого водопостачання аналітики Слова і діла довідалися з дослідження Центру екологічної політики і права при Єльському університеті, пише Dailylviv.

Перше місце в рейтингу якості питної води посіли відразу десять країн: Австрія, Фінляндія, Греція, Ісландія, Ірландія, Мальта, Нідерланди, Норвегія, Швейцарія, Велика Британія. Наприклад, в Австрії вода подається у водопровід з артезіанських джерел, в Ісландії – з гірських і льодовикових річок.

Без проблем також можна пити водопровідну воду в Німеччині, Люксембурзі, Швеції, Італії, Данії. 

Менш чиста, але все ж безпечна вода з-під кранів в Іспанії, Франції, Ізраїлі, Бельгії, Японії, Канаді, США (але не у всіх штатах).

Україна у цьому рейтингу на 58 місці - між Коста-Рикою і Румунією, і пити у нас водопровідну воду не можна.

У майже 30 країнах світу пити воду з водогону - небезпечно для життя. Серед них: Пакистан, Сенегал, Ефіопія, Камерун, Мадагаскар, Бурунді, Того, Нігерія, Нігер.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів