Лаборанти запевнили, що якість питної води у Львові відповідає стандартам (+відео)

00:15 10 червня 2016 р.

Фото до новини


Фото: portal.lviv.ua

У «Львівводоканалі» стверджують: «Жодних відхилень від норм не зафіксовано».

«Як проінформували у «Львівводоканалі», контроль за якістю води, що централізовано подається до міста Львова, відбувається щоденно. Жодних відхилень від норм не зафіксовано», – повідомили сьогодні, 9 червня, в прес-службі міськради, де також розповіли:

«Начальник лабораторії Надія Щербак зазначила: «Сьогодні на одному інтернет-порталі опублікували інформацію про те, що у водозабори у Зарудці та Завадові потрапляє вода із сміттєзвалища, відтак, у воді вказаних водозаборів підвищений вміст важких металів, а також про те, що у Стрийському водозаборі підвищений вміст ціанідів. Офіційно спростовуємо зазначену інформацію. Вода львівських водозаборів відповідає вимогам ДСНіП. Водозабір здійснюється з глибинних свердловин, які надійно захищені від поверхневого забруднення. Відбір проб води відбувається щоденно із контрольних точок водопровідної мережі міста. Хіміко-бактеріологічні аналізи засвідчують високу якість води у всіх відібраних пробах».

На підприємстві припускають, що інформація про непридатну для пиття воду, поширюється з метою дестабілізувати ситуацію в місті».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів