Чиновник Львівської міськради запевнив: пресувальні лінії – це не переробні заводи

14:15 26 січня 2017 р.

Директор департаменту жилого господарства та інфраструктури ЛМР Сергій Бабак стверджує: «Пресування сміття – це практика європейських держав».

Директор департаменту жилого господарства та інфраструктури ЛМР Сергій Бабак повідомив у четвер, 26 січня: «Зважаючи на критичну ситуацію з вивезенням ТПВ, у Львові визначено п’ять ділянок, де відбуватиметься пресування сміття з подальшим вивезенням з міста. Ці ділянки називають «сміттєсортувальний» чи «сміттєпереробний завод». Насправді ж йдеться про пресувальну лінію. Це принципово різні речі».

Чиновник запевнив: «Вони працюватимуть таким чином: стоїть ангар, де є пресувальна лінія. Сюди привозять сміття конкретного мікрорайону. Сміття спресували, запакували, воду віджали в герметичний бачок».

Сергій Бабак також стверджує: «Наголошую – це не фільтрат. Об’єми сміття зменшили в чотири-шість разів. Повантажили на машину і вивезли. Побутова вода з бачка забирається «Львівводоканалом» та везеться на очисні споруди. Тобто за межами пресувальної лінії жодного сміття не буде. Така практика з пресування сміття діє в європейських містах і такі пресувальні лінії знаходяться всередині міст».

Про це повідомили сьогодні, 26 січня, в прес-службі Львівської міськради. Натомість заступник міського голови Львова з питань розвитку Андрій Москаленко розповів сьогодні, 26 січня, під час прес-конференції: «Рішення сесії міськради щодо організації тимчасових майданчиків для перевантаження та брикетування сміття у п’ятьох районах міста викликало низку запитань та протестів їхніх мешканців. Відтак, міські посадовці зараз активно спілкуються та зустрічаються з цими людьми, проводять роз’яснювальну роботу та обговорюють конкретні пропозиції. Також в окремих районах створено робочі групи з числа активних мешканців та посадовців.

Чиновник також зазначив: «Рішення сесії за результатами трьох засідань комісії техногенно-екологічної безпеки танадзвичайних ситуацій викликало достатньо багато запитань в мешканців, які живуть на території різних районів міста. Відтак, зараз ми активно спілкуємося з ними, протоколюємо пропозиції тощо».

Андрій Москаленко також повідомив: «Скажімо, учора ми мали робочий виїзд на Знесіння, де домовились із мешканцями до чітких деталей, зокрема щодо екологічної експертизи земельної ділянки, щодо конкретної презентації стратегії твердих побутових відходів міста, щодо презентації заводу, який ми маємо намір збудувати. Окрім того, учора було перекриття вулиці Стрийської. Нагадаю, що ще декілька днів тому голова Сихівської районної адміністрації створила спеціальну робочу групу щодо вирішення питань, які виникають у мешканців цього мікрорайону. І вчора після зустрічі з тими людьми, які перекривали дорогу, рух транспорту було розблоковано. Також ми погодили з робочою групою, що 6 лютого відбудеться презентація конкретних рішень щодо вивезення сміття і будівництва заводу і конкретних рішень держави, які вона вчиняє чи не вчиняє. Окрім цього, створено контролюючу робочу групу, яка щодня перевіряє, що відбувається».

Заступник міського голови Львова з питань розвитку також зазначив: «Місто паралельно продовжує роботу над стратегією відходів до 2022 року, і вже незабаром сюди завітають міжнародні експерти з ЄБРР та «GIZ», аби допомогти з її якісною розробкою. Окрім того, місто активно працює з досвідом м. Любляна (Словенія) у питанні поводження з твердими побутовими відходами».

Андрій Москаленко Посадовець також запевнив: «Від травня минулого року Львівська міська рада скерувала понад 400 листів на різні міста та обласні центри Україні щодо вивезення львівських відходів на їхні полігони. Однак, результатом більшості звернень є або відмови, або ж відсутність відповіді».

Про це також повідомили сьогодні, 26 січня, в прес-службі Львівської міськради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів