FIDE керуватимуть Дворковіч і Ананд

11:41 7 серпня 2022 р.

Фото до новини

Вибори керівництва FIDE відбулися в неділю в індійському місті Ченнаї у рамках конгресу федерації.

Росіянина Аркадія Дворковіча переобрано на пост президента Міжнародної шахової федерації (FIDE). Вибори глави FIDE відбулися в неділю в індійському місті Ченнаї у рамках конгресу федерації. "Дворковіча переобрано на другий термін президентом Міжнародної шахової федерації, він набрав 157 голосів проти 16", - повідомляється в твіттері FIDE, пише Dailylviv.com.

Індієць Вішванатан Ананд - видатний міжнародний гросмейстер, ексчемпіон світу - став новим заступником голови організації.

Свою кандидатуру Дворковіч висунув 12 травня. Окрім нього, на цю посаду претендував українець Андрій Баришполець. Білорус Іналбек Шеріпов і француз Бахар Куатлі зняли свої кандидатури перед голосуванням.

Дворковіч очолює FIDE з 3 жовтня 2018 року.

Він є сином відомого міжнародного шахового арбітра Владіміра Дворковіча. 

У березні 2022 Дворковіч втік з Росії і відкрито виступив з критикою путінської агресії проти України.

Проте в середині березня Дворковіч зробив протилежну - повністю пропутінську - заяву і у найгіршому рашистстському стилі підтримав агресію Росії в Україні.

На початку серпня Федерація шахів України прийняла заяву щодо виборів в міжнародній федерації шахів ФІДЕ:

"Федерація шахів України повідомляє, що паралельно з Всесвітньою шаховою Олімпіадою в індійському місті Ченнай (28.07.2022-10.08.2022) проходить чергова генеральна Асамблея ФІДЕ. Одним з питань порядку денного цього форуму є обрання керівних органів організації і, зокрема, її президента.

Своєю метою у цій електоральній кампанії Федерація шахів України визнала недопущення переобрання Аркадія Дворковіча - поплічника військових злочинців путіна та мєдвєдєва - на цю посаду.

Виходячи з цієї мети нами були проведені та проводяться ряд заходів, результатом яких вже стало відкриття та активне розслідування кримінального провадження в Україні стосовно А. Дворковіча за статтею КК України №110 «Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України». Також, А.Дворковіча було внесено у предсанкційний список МЗС України. Останньою новиною в ланцюгу подій стало внесення до санкційного списку Мінфіну США фонду «Сколково», очолюваного Дворковічем до 18 березня 2022 року.

Ми відкрито звернулися до всіх незалежних кандидатів з пропозицією об’єднати голоси своїх прихильників для недопущення переобрання А. Дворковіча на другий термін і повідомили про свою готовність модерувати відповідні перемовини. На жаль, така домовленність не відбулась і тому шанси на переобрання Дворковіча є високими.

У будь-якому випадку, незалежно від результату, ми продовжимо домагатися його відставки і покарання як поплічника військових злочинців, разом з компетентними органами України, а також інших країн і відповідних міжнародних структур".

Нагадаємо, чинний багаторічний 5-разовий чемпіон світу з шахів 31-річний норвежець Магнус Карлсен заявив, що не має бажання надалі захищати свій титул і, ймовірно, найближчим часом зосередиться на змаганнях у покері.

Львів’янка Анна Музичук – третя в рейтингу «FIDE»

Львів’янка Марія Музичук вийшла в лідери Гран-прі ФІДЕ

Львів’яни Василь Іванчук і Юрій Вовк пройшли в друге коло Кубка світу ФІДЕ

Три гросмейстери з Росії – персони нон-грата на заходах Львівської шахової федерації

 

Arkady Dvorkovich is reelected for a second term as President of the International Chess Federation, with 157 votes against 16.

Viswanathan Anand is the new FIDE Deputy President. pic.twitter.com/iTrYMTrTiG — International Chess Federation (@FIDE_chess) August 7, 2022

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів