Шахова федерація Львівщини осудила гросмейстерок сестер Музичук за колабораційний хід

00:32 8 квітня 2022 р.

Фото до новини

Анна і Марія Музичук не підписали і не підтримали листа зі Львова до Києва щодо виключення з з ФІДЕ російської та білоруської шахових федерацій.

Президія Львівської обласної шахової федерації написала відкритого листа президенту Федерації шахів України Віктору Капустіну з тим, щоб він ініціював виключення шахових федерацій Росії і Білорусі зі складу ФІДЕ.

Про це провідомив у ФБ виконавчий директор ЛОШФ Назар Фірман, пише Dailylviv.com

"Після жахливих речей, які світ побачив в Бучі, Гостомелі, Ірпіні, що стали наслідком  військової агресії Росії, вчинення військових злочинів і злочинів проти людяності, геноциду українського народу, порушень усіх норм міжнародного права та принципів гуманізму, ми, ті, що нижче підписалися, просимо вас повторно звернутися у відповідні установи з низкою вимог щодо:

- негайного розгляду питання про виключення російської шахової федерації та білоруської шахової федерації з ФІДЕ.

- повної заборони на участь усіх без винятку російських та білоруських шахістів у всіх турнірах, що проводяться за підтримки та організації ФІДЕ.

- заборони усім російським і білоруським тренерам, арбітрам, офіційним особам брати участь у будь-яких змаганнях, що проводяться під егідою ФІДЕ, і негайно звільнити громадян цих країн з будь-яких посад у раді та комісіях ФІДЕ.

- негайної та беззастережної відставки А. Дворковича з посади президента ФІДЕ, як пособника та давнього поплічника кривавого диктатора Путіна.

Ми вважаємо рішення ФІДЕ про те, що на всіх міжнародних шахових змаганнях з рейтингом ФІДЕ не повинні вивішуватися національні прапори Росії та Білорусі або звучати гімни, і те, що офіційні шахові змагання та заходи ФІДЕ в Росії та Білорусі не проводитимуться, а також, що федерація розриває спонсорські угоди з державними компаніями Росії та Білорусі, смішними напівмірами, які не лише не захистять ФІДЕ від репутаційних, фінансових та будь-яких інших можливих ризиків, а й навпаки -  матимуть зворотний результат.

Президент ЛОШФ Т. Керницький. Підписанти: Михальчишин А., Фірман Н., Мандрук Я., Грабінський В., Матвійчук А., Губка Р., Лорньє Ф., Підкович О., Мелешко В., Соловйов О., Сулипа О., Гладиш Є.

Президія ЛОШФ закликала міжнародних гросмейстерів та тренерів Львівщини долучитися до підписання відкритого листа. 

Члени президії ЛОШФ, гросмейстерки Анна і Марія Музичук не підписали і не підтримали цього листа. 

У зв'язку з цим та згідно з рішенням президії ЛОШФ від 4 квітня 2022 року Львівська шахова федерація припиняє співпрацю з шахістками і розпочинає процедуру їх виключення з президії і членства у федерації".

Три гросмейстери з Росії – персони нон-грата на заходах Львівської шахової федерації

1 березня у Львові розпочнеться матч за титул чемпіонки світу зі шахів (оновлено: відео)

На Львівщині урочисто зустріли свою першу чемпіонку світу зі шахів Марію Музичук (відео, оновлено)

МОК відкликав всі змагання у Росії і Білорусі, а МОА спустила прапори цих країн з флагштоків

Львівські спортсмени-олімпійці взяли до рук бойову зброю (відео)

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів