Відсьогодні розпочато підготовку проведення у Львові матчу за звання чемпіонки світу зі шахів 2016 року

19:40 11 серпня 2015 р.

Фото до новини


Фото: espreso.tv

Президент Петро Порошенко підписав указ, яким створюється Організаційний комітет з підготовки та проведення в Україні матчу на звання чемпіонки світу з шахів серед жінок 2016 року.

Документом затверджено персональний склад Комітету та визначено порядок його роботи, утвердження рішень. Організаційне забезпечення діяльності Комітету покладено на Адміністрацію Президента. Згідно з Указом, головою Організаційного комітету з підготовки та проведення в Україні матчу за звання чемпіонки світу з шахів серед жінок 2016 року став глава Адміністрації Президента України Борис Ложкін, а його заступниками – міністр молоді та спорту України Ігор Жданов та заступник глави АПУ Ростислав Павленко.

До складу Комітету серед інших також увійшли президент Федерації шахів України Віктор Капустін, президент Міжнародної федерації шахів (ФІДЕ) Кірсан Ілюмжинов, голова Львівської обласної шахової федерації Тарас Керницький, представники Уряду, Верховної Ради, керівники правоохоронних органів, міський голова Львова та очільник області. Документ набирає чинності з дня опублікування.

Питання можливості проведення зазначеного чемпіонату обговорювалося під час зустрічі Глави держави з чинною чемпіонкою світу з класичних шахів серед жінок 2015 року Марією Музичук у квітні. Спортсменка, разом зі своїми батьками-тренерами, звернулася до Президента з проханням підтримати заявку на проведення матчу-відповіді для захисту титулу з попередньою світовою чемпіонкою китаянкою Хоу Іфань в Україні. 

Петро Порошенко висловив підтримку такої ідеї і пообіцяв всебічно сприяти вирішенню питання. З метою реалізації ініціативи на початку липня Петро Порошенко провів зустріч з президентом Міжнародної шахової федерації (ФІДЕ) Кірсаном Ілюмжиновим, під час якої сторони домовилися про проведення у Львові фінального матчу чемпіонату світу з шахів серед жінок між чинною чемпіонкою світу Марією Музичук та претенденткою на це звання – китаянкою Хоу Іфань на початку 2016 року.

Тоді Глава держави не лише висловив підтримку, а й переконання, що Львів має всі необхідні умови для проведення змагання на належному рівні. Президент зазначив: «Я, уряд, місцева влада і Федерація єдині в тому, щоб зробити максимум можливого для того, щоб цей чемпіонат був добре організований, пройшов на високому рівні і сприяв подальшій популяризації шахів в Україні і світі».

Про це повідомилили сьогодні, 11 серпня, на сайті офіційного інтернет-представництва Президента України, де також опублікували його указ №470/2015 «Про Організаційний комітет з підготовки та проведення в Україні матчу за звання чемпіонки світу з шахів серед жінок 2016 року», в якому йдеться:

«З метою забезпечення належної підготовки та проведення в Україні матчу за звання чемпіонки світу з шахів серед жінок 2016 року постановляю:

1. Утворити Організаційний комітет з підготовки та проведення в Україні матчу за звання чемпіонки світу з шахів серед жінок 2016 року (далі - Організаційний комітет).

2. Затвердити персональний склад Організаційного комітету (додається).

3. Установити, що основною формою роботи Організаційного комітету є засідання, які проводяться не рідше одного разу на квартал. У разі потреби голова Організаційного комітету або за його дорученням заступник голови Організаційного комітету скликає позачергові засідання.

Засідання Організаційного комітету вважаються правомочними, якщо на них присутні більшість його членів.

Рішення Організаційного комітету приймаються шляхом голосування більшістю присутніх на його засіданні членів Організаційного комітету. У разі рівного розподілу голосів голос голови Організаційного комітету є вирішальним.

Рішення Організаційного комітету оформлюються протоколом і в разі потреби можуть надсилатися для розгляду центральним та місцевим органам виконавчої влади.

Організаційне забезпечення діяльності Організаційного комітету здійснюється Адміністрацією Президента України.

4. Цей Указ набирає чинності з дня його опублікування.

11 серпня 2015 року

Затверджено Указом Президента України від 11 серпня 2015 року №470/2015

Склад Організаційного комітету з підготовки та проведення в Україні матчу за звання чемпіонки світу з шахів серед жінок 2016 року

ЛОЖКІН Борис Євгенович - глава Адміністрації Президента України, голова Організаційного комітету

ЖДАНОВ Ігор Олександрович - міністр молоді та спорту України, заступник голови Організаційного комітету

ПАВЛЕНКО Ростислав Миколайович – заступник глави Адміністрації Президента України, заступник голови Організаційного комітету

АВАКОВ Арсен Борисович – міністр внутрішніх справ України

АЛАСАНІЯ Зурабі Григорович – генеральний директор Національної телекомпанії України (за згодою)

БАЛГАБАЄВ Берик Туктибекович – радник президента Міжнародної федерації шахів (ФІДЕ) (за згодою)

Джефрі БОРГ – генеральний директор Міжнародної федерації шахів (ФІДЕ) (за згодою)

ГРИЦАК Василь Сергійович – голова Служби безпеки України

ІЛЮМЖИНОВ Кірсан Миколайович – президент Міжнародної федерації шахів (ФІДЕ) (за згодою)

КАПУСТІН Віктор Володимирович – президент Федерації шахів України, відповідальний секретар Організаційного комітету (за згодою)

КЕРНИЦЬКИЙ Тарас Любомирович – голова Львівської обласної шахової федерації (за згодою)

ПАЛАТНИЙ Артур Леонідович – голова Комітету Верховної Ради України з питань сім'ї, молодіжної політики, спорту та туризму (за згодою)

РУБАН Юрій Григорович – керівник Головного департаменту з питань гуманітарної політики Адміністрації Президента України

САДОВИЙ Андрій Іванович – Львівський міський голова (за згодою)

СИНЮТКА Олег Михайлович – голова Львівської обласної державної адміністрації

СТЕЦЬ Юрій Ярославович – міністр інформаційної політики України

ЯРЕСЬКО Наталія Енн – міністр фінансів України.

Глава Адміністрації Президента України Борис ЛОЖКІН».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів