Федерація шахів України заборгувала Львову 60 тисяч євро

18:10 8 квітня 2016 р.

Фото до новини


Фото: varta.kharkov.ua

Міськрада вимагає, аби президент ФШУ Віктор Капустін терміново здійснив необхідний платіж.

«Львів звернувся до президента Федерації шахів України щодо оплати боргу перед Міжнародною федерацією шахів», – повідомили сьогодні, 8 квітня, «Щоденному Львову» в прес-службі міськради, де також розповіли подробиці:

«У березні у Львові відбулася масштабна подія світового рівня – чемпіонат світу з шахів серед жінок між Марією Музичук та китаянкою Хоу Іфань. Однак, зараз виникла загроза дискваліфікації Міжнародною федерацією шахів українських гравців. Причина – нерозрахунок з боку Федерації шахів України перед ФІДЕ.

Заступник міського голови Львова з питань розвитку Андрій Москаленко скерував відповідного листа на ім’я президента Федерації шахів України Віктора Капустіна з проханням врегулювати ситуацію. Зокрема в листі зазначено:

«У Львові відбулась подія світового рівня. Саме українське місто, і саме місто Львів мало змогу стати світовою столицею шахів на два тижні. Проте цього тижня ми отримали тривожну звістку, що українські гравці можуть бути дискваліфіковані Міжнародною федерацією шахів (ФІДЕ). Причиною цього є нерозрахунок з боку Федерації шахів України перед ФІДЕ.

Борг з боку федерації перед Міжнародною федерацією шахів становить 60 тисяч євро. Ця ситуація викликає у нас занепокоєння. Адже зі свого боку місто інвестувало 7,1 млн. гривень, область – 5,1 млн. гривень.

Натомість Федерація шахів України не вклала жодної гривні. Для нас незрозуміло, чому Федерація шахів України досі не виплатила цієї суми. Ми вимагаємо, аби Ви терміново втрутились у ситуацію і здійснили необхідний платіж».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів