Львів’яни Василь Іванчук і Юрій Вовк пройшли в друге коло Кубка світу ФІДЕ

20:30 13 вересня 2015 р.

Василь Іванчук

Василь Іванчук
Фото: gazeta.lviv.ua

Чемпіонка світу Марія Музичук завершили виступ у Баку.

П'ятеро українських гросмейстерів із восьми подолали стартове коло Кубка світу Міжнародної федерації шахів (ФІДЕ), який проходить у Баку (Азербайджан). Завершили виступ чемпіонка світу – львів’янка Марія Музичук, яка поступилася досвідченому англійцю Майклу Адамсу (0,5:1,5), Андрій Волокітін, який програв американцеві Олександру Оніщуку (1,5:2,5) і Олександр Моїсеєнко – після поразки від китайця Лю Шанлей (1,5:2,5). Натомість львів’янини Василь Іванчук та Юрій Вовк перемогли, відповідно, Ахмеда Адлі з Єгипту – 1,5:0,5, а також  американця Рея Робсона – 1,5:0,5. 

Своєю чергою, Павло Ельянов переміг Ріната Джумабаева з Казахстану – 2:0, Антон Коробов – у Драгана Шолака з Туреччини – 1,5:0,5, Олександр Арещенко – у росіянина Дениса Хісматулліна 1,5:0,5. Пари другого раунду Кубка світу ФІДЕ за участю шахістів України: Василь Іванчук – Максим Родштейн (Ізраїль), Павло Ельянов – Олександр Іпатов (Туреччина), Антон Коробов – Дмитро Андрейкін (Росія), Олександр Арещенко - Левон Аронян (Вірменія), Юрій Вовк – І Вей (Китай).

Кубок світу проходить за нокаут-системою. Загалом на старт вийшли 128 учасників. У всіх раундах, крім фінального, суперники зіграють дві класичні партії. У разі рівного рахунку граються партії тай-брейку. У фінальному матчі будуть зіграні чотири класичні партії.

Переможець та фіналіст Кубка світу-2015 отримають право взяти участь у турнірі претендентів 2016 року на світову шахову корону. Призовий фонд Кубка світу, який завершиться 5 жовтня, становить $1,6 мільйона. Про це повідомили сьогодні, 13 вересня, в агенції Укрінформ.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів