У Львові напрацювали механізм для утилізації різдвяних ялинок: куди нести (відео)

13:00 12 січня 2022 р.

Фото до новини

Із завершенням різдвяних та новорічних свят у Львові будуть розміщені мобільні пункти збору ялинок для того, аби мешканці могли здати їх на утилізацію. Також львів’яни можуть вивезти хвойні самостійно на станцію компостування, що на вул. Пластова, 13, та залишити біля контейнерних майданчиків у визначені дні.


Відео: ЛМР

Про це інформує пресслужба ЛМР, пише Dailylviv.com.

«Ще тривають різдвяні свята, та люди вже інтенсивно нас запитують, що робити з новорічними ялинками, позаяк планують скоро їх розбирати. Тому, ми напрацювали зручний механізм для мешканців нашої громади, з метою, щоб всі ялинки потрапили на перероблення, а не їхали на сміттєзвалища.

Вивозити ялинки з будинків ОСББ будуть в ніч з 22 на 23 січня, та в ніч з 29 на 30 січня – це в ніч з суботи на неділю, і повезуть на компостувальну станцію. З будинків, які обслуговують управляючі компанії вивозитимуть ялинки в понеділок 24 і 31 січня.

Ялинку необхідно винести на сміттєвий майданчик, та в жодному разі не викидати в контейнер, а покласти біля нього. Просимо також познімати всі прикраси, бо коли в дробарці дробимо ялинки, дуже недобре, коли там є залишки гірлянд», - розповіла Оксана Кошак, начальниця управління з питань поводження з відходами ЛМР.

Також у місті працює компостувальна станція, завдяки якій святкові дерева перетворяться у добриво. Тому, ялинку також можна самостійно вивезти одразу на станцію, на вул. Пластова, 13. Паралельно у кожному районі міста будуть діяти пункти прийому ялинок.

Зокрема, 15 січня та 5 лютого 2022 року, з 11.00 до 15.00 год. мобільні пункти збору будуть розміщені за такими адресами:

— м. Львів, вул. Замарстинівська, 167а;

— м. Львів, вул. В. Великого, 14 а (вхід в кінотеатр «Сокіл», що у парку «Горіховий Гай»);

— м. Львів, вул. Виговського, 34 (Залізнична районна адміністрація);

— м. Львів, вул. Шафарика, 15 (вхід в лісопарк «Погулянка»);

— м. Львів, просп. Чорновола (на площі поруч із шиномонтажем «Шипшина»);

— м. Львів, вул. Хоткевича (вхід в парк Святого Івана Павла II Папи Римського, поблизу церкви Різдва Пресвятої Богородиці).

Крім цього, використані ялинки щоденно можна здати на утилізацію за адресою: м. Львів, вул. Замарстинівська, 167а (ЛКП «Зелений Львів»).

Усі зібрані ялинки будуть використані в якості вторинної сировини.

«Ялинки – це зелені відходи, а не тверді побутові. Тому вони підлягають утилізації, як зелені відходи. Зелені відходи можуть спалювати, але це не правильно, бо таким чином збільшуємо кількість вуглецю в атмосфері. А компостувальна станція дає можливість утилізувати відходи, виготовивши з них компост. Тоді вуглець залишається в ґрунті і стає поживою для нових рослин. Так з минулого року у всіх парках Львова для посадки нових рослин ми використовуємо компост, який виготовлений на нашій станції компостування. З ялинок так само буде зроблене добриво», - пояснила Олександра Сладкова, начальниця управління екології та природних ресурсів ЛМР.

У Львові біля ялинки зібрали на три тонни сміття менше, ніж торік

Патрульні спіймали львів'янку, яка зрубала ялинку у Снопківському парку

У Львові збиратимуть ялинки на утилізацію

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів