Львів буде лідером в ЄС за рівнем компостування органіки, - мер

18:21 1 жовтня 2021 р.

Фото до новини

У тому числі й компостування мізків мешканців Львова, - коментують експерти з утилізації твердих побутових відходів.

Сьогодні пресслужба ЛМР повідомила про чергову піар-заяву міського голови Львова, пише Dailylviv.com.

«Вчора на Конгресі місцевих та регіональних влад ми обговорювали питання відходів. Політика, яка ведеться у нашому місті стосовно компостування і відбору органіки, - унікальний приклад. Говорив з багатьма, вони взагалі на це уваги чомусь не звертають. Щоб ви розуміли, половина ТПВ – це органіка. Якщо ми збільшимо темпи збору, промоції у школах та університетах, ми повинні вийти на 50% відходів, які ми будемо возити на компостувальну станцію. Тоді це буде ідеально. В інших містах ще дуже далеко до цього.

Це чітко лягає в концепцію zero waste. Нам потрібно зрозуміти, як нам збільшити відсоток органіки, і бути лідером не лише в Україні, а й у Європейському Союзі», - зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

Додамо, що, як повідомили в ЛКП «Зелене місто», всього за вересень на міську станцію компостування поступило 642 тонн органічних відходів, з них: 362 – харчові (з них 117 тонн від підприємств, а 245 тонн від мешканців, що є рекордним показником), а також 280 тонн – садові.

Нагадаємо, що досі багато експертів не змінили своєї думки щодо того, що застаріла технологія заводу з переробки ТПВ у Львові, спорудження якого на вулиці Пластовій пролобіював міський голова Андрій Садовий, буде малоефективною і великий відсоток твердих побутових відходів після умовного перероблення доведеться далі складувати, підшукуючи і розвиваючи "Нові Грибовичі". Один з них влучно зауважив, що поки що міській владі найбільше вдається компостувати мізки львів'ян з цієї проблеми. 

У Львові опале листя перетворюють на компост

Станція компостування відходів запрацює у Львові восени

У Львові задарма роздають компост

 

 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів