У Львові задарма роздають компост

18:23 28 квітня 2020 р.

Фото до новини

На вул. Пластовій, 13 облаштували спеціальний майданчик, на якому розміщують компост, що утворився із харчових і садових відходів. Так, як зазначають у ЛКП «Зелене місто», у межах пілотного проекту усі охочі мають змогу безкоштовно взяти добриво для потреб свого господарства.

Про це інформує пресслужба ЛМР.

«Компост, який утворюється із харчових і садових відходів на вулиці Пластовій, 13, у Львові розміщують на облаштованому майданчику. Так, всі охочі можуть безкоштовно взяти добриво для потреб свого господарства. Це відбувається у рамках пілотного проекту, який реалізовує ЛКП «Зелене місто».

Органічні відходи перебувають у спеціальному контейнері впродовж 2 місяців. Таким чином утворюється компост, який із кожним разом стає все кращим. Адже процес перетворення органіки в добриво тривалий, потребує спеціальних умов, і ми поки що вчимося.

Наразі у контейнери завантажують харчові та садові відходи, які принесли мешканці, привезли з деяких закладів харчування і надали комунальні підприємства міста.

Нагадаємо, з січня цього року у Львові почали приймати на компостування садові та харчові відходи. Вони «переробляються» у спеціальних контейнерах в рамках пілотного проекту.

А невдовзі у місті повноцінно запрацює механізована станція компостування", — зазначають у ЛКП «Зелене місто».

ЛМР нагадує, що приносити органічні відходи мешканці міста можуть на вулицю Пластова, 13 із понеділка по п’ятницю з 9.00 до 18.00 год. (обідня перерва з 13.00 до 14.00 год).


Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів